Banja Luka

Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku

Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku
Foto: Velibor Tripić | Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku

BANJALUKA - Brojni vjernici i viskoki zvaničnici ispred Hrama Svete Trojice u Banjaluci dočekali su Njegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija koji je stigao u dvodnevnu posjetu Eparhiji banjalučkoj.

Ovo je inače prva zvanična posjeta patrijarha ovoj eparhiji i stanovnicima Republike Srpske, što je ocijenjeno kao veliki blagoslov za sve.

Iz Eparhije banjalučke navedeno je da je ovaj dan blagoslov za sve vjernike, sveštenstvo i monaštvo Eparhije banjalučke.

Patrijarh će tokom posjete s njegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim Jefremom služiti svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Miloševac u blizini Prijedora.

U pozivu vjernicima koji je uputio manastir Miloševac navodi se da će liturgiji od 9.30 služiti patrijarh Porfirije sa dva episkopa, više sveštenomonaha, sveštenika i đakona.

"Svečanost je upriličena povodom završetka građevinskih radova na manastiru, kao i pokrivanja manastirskog konaka", navedeno je u pozivu.

Manastir u Čirkin Polju, kod Prijedora, posvećen je Pokrovu Presvete Bogorodice i njegova obnova počela je 2018. godine, a episkop banjalučki Jefrem je novembra iste godine osveštao temelje hrama.

Njegovu svetost patrijarha srpskog  Porfirija dočekali su Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske kao i brojni drugi predstavnici kulturnog i javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije