Banja Luka

Pećanac predložio Stevu Grabovca za Zlatni grb grada Banjaluke

Pećanac predložio Stevu Grabovca za Zlatni grb grada Banjaluke
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Pećanac predložio Stevu Grabovca za Zlatni grb grada Banjaluke

BANJALUKA - Predložio sam za Zlatni grb grada Banjaluke, Stevu Grabovca, jedinog Banjalučanina koji je ikada dobio prestižnu Ninovu nagradu, rekao je Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u Skupštini grada.

Kako objasnio ovo je prilika i da se dobitniku “Ninove nagrade” za roman za 2023. godinu dodijeli jedna od nagrada.

Predložio sam da dvije organizacije, humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” i “Baštionik” dobiju neke od nagrada povodom Dana grada Banjaluka, dodao je Pećanac.

Njegov prijedlog za nagradu za mlade je, kako kaže, mladi Andrej Krčmar.

"To je momak koji ide u gimnaziju i koji je na svim takmičenjima van BiH ostvarivao odlične rezultate, čak je na takmičenju u Japanu dobio jednu od medalja i mislim da Banjaluka mora voditi računa o mladim ljudima, da te stvari nagrađuje i primjećuje", kazao je Pećanac. 

Dodao je da je Saša Čađo jedina osoba koja je tri puta, a da je iz Banjaluke, učestvovala na Olimpijskim igrama i osvojila jednu medalju, a Srđan Babić, dao je go zbog kojeg se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo u fudbalu, a prije toga učestvovao na Svjetskom prvenstvu. 

"O ovim stvarima moramo voditi računa i nagrađivati", istakao je Pećanac.

Dodaje da Banjaluka, kao jedan od istaknutih gradova, može se pohvaliti činjenicom da je od početka djelovanja organizacije "Srbi za Srbe" pomognuto 18 porodica sa tog područja. 

"U ovim projektima utošeno je oko 350.000,00 KM, a ove godine u planu je da pomognu prodicu Gašić iz Zalužana koja ima šestoro djece, te porodicu Škorić iz Bočca sa četvoro djece", rekao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije