Banja Luka

Pet medalja za "Gambit" na prvenstvu BiH

Pet medalja za "Gambit" na prvenstvu BiH
Foto: Srna | Pet medalja za "Gambit" na prvenstvu BiH

BANJALUKA - Šahovski klub "Gambit" Banjaluka osvojio je pet medalja na 23. Kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH koje je održano u Dvorovima kod Bijeljine, čime je ponovljen prošlogodišnji istorijski uspjeh ovog kluba.

Ovim sjajnim rezultatom, Banjaluka će imati tri predstavnika na prvenstvu Evrope za mlade šahiste, koje se održava u Rumuniji u septembru, jer je proteklo takmičenje bilo i kvalifikacioni turnir za nastup na zvaničnom prvenstvu Evrope i svijeta.

Iz "Gambita" je saopšteno da su na prvenstvu u Dvorivima bili i klub sa najviše osvojenih medalja u konkurenciji 127 takmičara iz čak 38 klubova.

Predsjednik "Gambita" Nemanja Šipka istakao je da klub i mlade banjalučke šahiste sada čeka nekoliko mjeseci priprema za izlazak u Evropu.

"Potrebna nam je velika podrška nadležnih institucija, sponzora i donatora kako bi se takmičari kvalitetno pripremili i zasluženo na međunarodnoj sceni predstavljali svoju Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH. Ovaj sjajan rezultat je posljedica posvećenog rada u okviru škole šaha za djecu, ali i velikog broja turnira i manifestacija koje organizujemo najmlađu šahovsku populaciju", rekao je Šipka.

Na 23. Kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH banjalučki šahovski klub predstavljalo je ukupno 11 takmičara.

Organizator takmičenja bila je Šahovska unija BiH, dok je tehnički organizator Šahovski savez Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije