Banja Luka

Pratite nas na Google news

Pijani vozači mještanima Bilećke ulice ulijeću u dvorišta i ruše ograde

Pijani vozači mještanima Bilećke ulice ulijeću u dvorišta i ruše ograde
Foto: N.N. | Pijani vozači mještanima Bilećke ulice ulijeću u dvorišta i ruše ograde
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Mještani Bilećke ulice u naselju Šargovac već godinama žive u strahu, jer se na jednoj dionici ove ulice često dešavaju saobraćajni udesi koje uzrokuju većinom pijani vozači.

Kako su se ekipi "Nezavisnih" požalili mještani, nerijetko vozila pri velikoj brzini ulijeću u dvorišta i ruše ograde te oštećuju im automobile, a prije nekoliko godina automobil se jednoj porodici zabio u kuću.

Aleksandar Veselinović, mještanin Bilećke ulice, rekao je da su nekoliko puta apelovali na Gradsku upravu da reguliše saobraćaj u Bilećkoj ulici kako bi bahati i pijani vozači usporili svoja vozila na ovoj dionici.

"Saobraćajnica je prije nekoliko godina renovirana i zaista je dobar put, ali često dolazi do udesa jer se vozi velikom brzinom i nerijetko ljudima ulijeću u dvorišta", kazao je Veselinović.

Prema njegovim riječima, u ovom naselju ima i veliki broj djece, a u blizini je i škola, pa svakodnevno strahuju za svoje mališane kako će otići u školu i vratiti se iz nje.

"Prije nekoliko godina jedan vozač zabio se u porodičnu kuću, nakon čega je Gradska uprava postavila betonsku brinu kako bi to u budućnosti spriječila. Meni lično su nekoliko puta ulijetali u dvorište velikom brzinom te oštetili službeni auto, ali i privatni", naglašava Veselinović.

Smatra da bi rješenje bilo postavljanje nekoliko "ležećih policajaca" koji bi upozoravali vozače na opasnost i prisilili ih da smanje brzinu na toj dionici.

"Prije nekoliko dana poslali smo dopis Gradskoj upravi da se postave 'ležeći policajci' na ovoj dionici. Zabrinuti smo i živimo u strahu već godinama. Uglavnom preko osiguravajućih društva namirimo štetu ako se oštete auto, ograda ili kuća, ali šta ako jednom neko udari dijete", pita Veselinović.

Dodaje da se uglavnom noću dešavaju saobraćajni udesi i da zbog toga mještani ne mogu godinama mirno spavati.

"Zamislite da često bude saobraćajnih udesa u vašoj ulici, ali i dvorištu i kakav je to šok za čovjeka? Apelujemo još jednom da nam postave 'ležeće policajce' i regulišu saobraćaj", zaključio je Veselinović.

Do objavljivanja ovog broja "Nezavisnih" nismo dobili odgovor iz Gradske uprave.

U PU Banjaluka rekli su da je u prvih sedam mjeseci u Bilećkoj ulici evidentirano pet saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom te da u njima nije bilo posljedicama po lica.

"Policijski službenici PU Banjaluka će u narednom periodu planirati kontrolu brzine kretanja vozila u toj ulici postavljanjem radara Tru Cam, uz korištenje automatskog moda rada uređaja te vršiti obilazak te ulice u skladu sa mogućnostima, u cilju preventivnog djelovanja na učesnike u saobraćaju", naveli su iz PU Banjaluka.

Dodali su da postavljanje "preventivnih izbočina na putu" nije u njihovoj nadležnosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije