Banja Luka

Pješački prelaz u Boriku biće izdignut kao "platforma"

Pješački prelaz u Boriku biće izdignut kao "platforma"
Foto: Nemanja Vukojević | Pješački prelaz u Boriku biće izdignut kao "platforma"
Nemanja Vukojević Nemanja Vukojević

BANJALUKA - U cilju podizanja nivoa bezbjednosti pješaka, postojeći pješački prelaz na Bulevaru vojvode Živojina Mišića u naselju Borik u Banjaluci biće izdignut, odnosno izgrađen kao "platforma", najavili su iz Gradske uprave.

"Radovi na ovoj centralnoj saobraćajnici u Boriku počeli su u okviru investicionih radova na gradskim saobraćajnicama i predviđaju denivelisanje postojećeg pješačkog prelaza na Bulevaru vojvode Živojina Mišića na ukrštanju sa Beogradskom ulicom", kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Potreba za ovom aktivnošću, kako ističu, proistekla je iz činjenice da ovaj pješački prelaz u značajnoj mjeri koriste đaci i korisnici predškolske ustanove "Plavi čuperak".

"Pritom, neophodno je napomenuti da je intenzivan saobraćaj motornih vozila na ovoj saobraćajnici", istakli su u resornom odjeljenju.

Prema njihovim podacima, radovi će obuhvatiti izdizanje saobraćajne pješačke površine, te formiranje i denivelisanog prelaza za bicikliste, sa nailaznim rampama, u površini 20x8 metara, prefabrikovanim betonskim kockama, uz prethodnu pripremu terena.

"Izvođač radova, vrijednosti oko 25.000 KM, je preduzeće 'Građenje Đurić'. Rok za izvođenje istih je 15 dana od dana uvođenja u posao.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova", istakli su iz ovog odjeljenja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije