Banja Luka

Pratite nas na Google news

Planirano proširenje Ulice Momčila Popovića, novi trotoar u Sanskoj

Planirano proširenje Ulice Momčila Popovića, novi trotoar u Sanskoj
Foto: N.N. | Planirano proširenje Ulice Momčila Popovića, novi trotoar u Sanskoj
N.N.

​BANJALUKA - Obnova i proširenje saobraćajnice u Ulici Momčila Popovića, poveznice između Zapadnog tranzita i kružnog toka na Laušu, mogla bi početi već idućeg mjeseca. Ujedno, uz ovu ulicu biće izgrađene pješačke staze i ugrađena oborinska kanalizacija.

Ova, izuzetno frekventna saobraćajnica biće rekonstruisana u dužini od oko 200 metara, a za radove će iz gradskog budžeta biti izdvojeno oko 200.000 KM.

"Predviđeno je proširenje ove ulice, sa izgradnjom trotoara i oborinske kanalizacije. U toku je javna nabavka za izbor izvođača ovog posla, a ukoliko taj postupak bude uspješno okončan, radovi će početi već sljedećeg mjeseca", istakli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Istovremeno, u odjeljenju očekuju da će uskoro početi i radovi na izgradnji pješačke staze na spoju Ulice Bose Živković i Sanska.

"Na ovoj lokaciji bila je neuređena javna površina, kojom su se kretali pješaci. Planirana je izgradnja pješačke staze, koja će zbog konfiguracije terena biti izgrađena u vidu stepeništa", zaključili su u resornom odjeljenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije