Banja Luka

"Plavi telefon" traži mlade volontere

"Plavi telefon" traži mlade volontere
Foto: N.N. | "Plavi telefon" traži mlade volontere

BANJALUKA - Udruženje "Nova generacija", koje je 2013. godine pokrenulo savjetodavnu liniju "Plavi telefon", otvorilo je konkurs za prijem novih volontera.

Kako je rekla Maja Kovačević, koordinatorka rada "Plavog telefona", konkurs za nove volontere "Plavog telefona" otvoren je do 15. novembra.

"Prijaviti se mogu svi zainteresovani mladi ljudi koji su voljni da svoje vrijeme provode pružajući podršku djeci. Najčešće su to studenti nekih humanističkih nauka kao što su psihologija, pedagogija, socijalni rad", rekla je Kovačevićeva.

Dodala je da se zainteresovani mogu prijaviti ispunjavanjem prijave koja je objavljena na Facebook stranici "Plavog telefona" i Udruženja "Nova generacija" ili pozivom na broj 051/923-270.

Od kada je otvorena linija "Plavog telefona" do sada su volonteri primili više od 20.250 poziva, a samo ove godine zaprimili su oko 4.500 poziva.

"Trenutno je linija, osim za djecu, otvorena i za odrasle osobe koje se teško nose s novonastalom situacijom izazvanom virusom korona", kazala je Kovačevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije