Banja Luka

"Play Media Day 04" u Banjaluci okupio oko 1.000 posjetilaca

"Play Media Day 04" u Banjaluci okupio oko 1.000 posjetilaca
Foto: N.N. | "Play Media Day 04" u Banjaluci okupio oko 1.000 posjetilaca

BANJALUKA - Ovogodišnji "Play Media Day 04" dokazao je fantastičan spoj edukacije, networkinga i zabave, te je okupio oko 1.000 domaćih i regionalnih posjetilaca koji nisu krili oduševljenje bogatim programom.

Saopštili su ovo iz "Play Teama", koji je i organizator ovog regionalnog komunikacijskog događaja, te je 7. juna Banjaluku stavio na mapu kreativne industrije regiona.  

Predstavnici medija, kompanija, kreativnih agencija, institucija, ali i mnogobrojni studenti su učestvovali na 18 predavanja i četiri panela u tri konferencijska prostora prepuna posjetilaca u "CineStar 4DX" u "Delta planetu" Banjaluka.

Organizatori su poručili da je program ovogodišnjeg događaja činilo oko 40 svjetskih, regionalnih i domaćih stručnjaka, koji su podijelili svoja znanja.

Na ovogodišnjem "Play Media Day 04" mnogo se pričalo o novim tehnologijama i digitalnoj transformaciji.

"Imamo li mogućnost izbora kao ljudi u svijetu digitalne transformacije? Kao svjesna bića na individualnom nivou imamo mogućnost izbora, ali i odgovornost da budemo čovjek u svijetu robota - superhuman", poručila je Larisa Halilović, ekspert za obrazovanje.

Miloš Trkulja, savjetnik za strateški razvoj, kaže da je tranzicija digitalne transformacije toliko velika da ne znamo kako će izgledati za nekoliko godina, sa zaključkom da je digitalna transformacija jedini pobjednik marketinga.

Na nekoliko diskusija tokom panela moglo se zaključiti da agencije na Balkanu mogu da pariraju svjetskim trendovima, uz napomenu da se briše razlika između digitalnih i tradicionalnih agencija.

Daniel Ackermann, osnivač agencije "Degordian", istakao je da je ljubav u poslu najvažnija, a da prioritet uvijek treba da bude učenje, a ne zarada. Naravno, neizostavne su bile i teme o PR-u, dizajnu, kulturi i kreativnoj industriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije