Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjalukom narednih sedam dana "upravljaju" djeca

Banjalukom narednih sedam dana "upravljaju" djeca
Foto: N.N. | Banjalukom narednih sedam dana "upravljaju" djeca
N.N.

BANJALUKA - Povodom početka „Nedjelje djeteta“, gradonačelnik Igor Radojičić danas je uručio „ključeve grada“ učenici trećeg razreda Osnovne škole „Miroslav Antić“ Dunji Čajić, koja će u narednih sedam dana sa drugarima simbolično upravljati gradom.

-Nastojimo svake godine da nešto poboljšamo i uredimo kada je riječ o pravu na obrazovanje i o stanju u školama. Tako smo i ove godine kroz veliku akciju obnove škola, dosta njih obnovili, a konkretno u školi u Borkovićima smo radili krov. Takođe, ulažemo i u srednje škole, poput sufinansiranja nabavke opreme za kabinete stručnih škola – kazao je Radojičić, poslije tradicionalnog uručenja „Ključeva grada“.

Kako je istakao, ulaže se i u predškolsko obrazovanje, i upravo je u različitim fazama gradnje oko 450 novih mjesta u vrtićima što će za mališane i njihove roditelje biti jako značajno s obzirom na iskazane potrebe za vrtićkim smještajem.

Mala gradonačelnica Dunja Čajić rekla je da će u narednih pet dana ona i njeni drugari iz škole u Bistrici, Borkovićima i Pervanu vidjeti šta bi to još trebalo da se uradi za djecu u našem gradu.

-Neka od naših prava su da imamo svoj školski pribor, da idemo na treninge, da imamo tople i zagrijane učionice – navela je mala Dunja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije