Banja Luka

Počela anketa koja će odlučiti da li će banjalučki vrtići ići na kolektivni odmor

Počela anketa koja će odlučiti da li će banjalučki vrtići ići na kolektivni odmor
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Počela anketa koja će odlučiti da li banjalučki vrtići ići na kolektivni odmor

BANJALUKA – U banjalučkim vrtićima koji se nalazi u sklopu Centra za predškolsko vaspitanja i obrazovanje u toku je anketa koja se sprovodi među roditeljima čiji mališani idu u ove vrtiće, da li su saglasni da kolektivni godišnji odmor u ovoj ustanovi bude od 15. do 26. jula.

Naime, vrtići do sada nisu imali kolektivni godišnji odmor, a  to će značiti da će svi vrtići biti zatvoreni dvije sedmice, dok je dosadašnja praksa bila da se spajaju grupe i da određeni vrtići dežuraju ljeti.

Petar Jokanović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kazao je kratko za "Nezavisne novine"  da anketa među roditeljima krenula u utorak i da u idućoj sedmici očekuju rezultate.

"Kad se završi anketa, vidjećemo kakvog su roditelji mišljenja i da li su uspjeli da se organizuju u tom periodu za čuvanje djece", kazao je Jokanović.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je što se tiče kolektivnog godišnjeg odmora u banjalučkim vrtićima biće onako kako roditelji odluče u anketi.

"Ako mi imamo 2.000 roditelja,  čija djeca idu u vrtiće, koja se nalaze u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i ako se oni u većini izjasne, da li su za koletivni godišnji odmor ili ne, tako će i biti". Mi smo ranije dogovorili sa Petrom Jokanović, direktorom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje da se spovede anketa među roditeljima, ali da nema pritiska na njih i pozivim roditelje samo da kažu iskreno ono kako njima odgovara", kazao je Stanivuković i dodao da je cilj da se udovolji većini.

Banjalučanin Mladen. S kazao je da porodično posljednjih nekoliko godina  na godišnji odmor idu u septembru, kako bi iskoristili pretškolsko doba djeteta kada su na moru manje gužve i kada je jeftinije ljetovanje.

"Ove godine nas je iznenadilo to što neće biti spajanja pedškolskih grupa iz više vrtića u jedan, pa smo bili primorani godišnji odmor uzeti u julu", kazao je on.

Kako je rekao, imali su sreće što oboje rade u malim timovima sa ljudima koji još uvijek nisu ostvareni kao roditelji, jer da moraju u isto vrijeme uzimati odmor kada i naše kolege, to ili ne bi bilo izvodivo ili bi posao i te kako trpio.

"Ovako će trpiti samo naš džep. Svakako, mislim da kolektivni godišnji odmor u vrtićima nije dobra zamisao, jer mnogi roditelji ne mogu iskombinovati da i oni baš u tom periodu idu na godišnji odmor", ističe on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije