Banja Luka

Počela dogradnja vrtića "Kolibri" u Lazarevu

Počela dogradnja vrtića "Kolibri" u Lazarevu
Foto: N.N. | Počela dogradnja vrtića "Kolibri" u Lazarevu

BANJALUKA - U banjalučkom naselju Lazarevo danas je počela prva faza dogradnje Vrtića "Kolibri" za koju će biti izvojeno 550.000 KM iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je novinarima da će dogradnjom ovog vrtića biti obezbijeđeno više od 170 novih mjesta za djecu iz Lazareva i riješen problem dugih lista čekanja.

"Predviđeno je da u prvoj fazi, do kraja ove godine, bude uklonjen stari montažni objekat i realizovano nešto unutrašnjih radova", naveo je Radojičić.

On je dodao da je za iduću godinu planirana druga faza radova, koja podrazumijeva i unutrašnje opremanje, a procijenjena vrijednost je oko milion KM.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Jelena Kurtinović izrazila je zadovoljstvo zbog početka dogradnje Vrtića "Kolibri" jer Centar trenutno ima 300 djece koja čekaju mjesto.

"Otvaranje ovog dijela objekta, gdje bi bilo smješteno devet vaspitnih grupa, biće velika pomoć za ovo naselje kada je riječ o smještaju djece u vrtiće", navela je Kurtinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije