Banja Luka

Počela gradnja 11. kružnog toka u Banjaluci

Počela gradnja 11. kružnog toka u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Počela gradnja 11. kružnog toka u Banjaluci

​BANJALUKA – U Banjaluci jutros je počela gradnja 11. kružnog toka kod "Lesnine", potvrdio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Jedna od najfrekventnijih raskrsnica, sa 1.100 prolaza gradskih autobusa dnevno, se rekonstruiše, a slijedi i proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića i potpuno modernizovano spajanje Istočnog na Zapadni tranzit, od novog 'Zelenog' mosta sve do Centruma", dodao je Radojičić.

Naveo je da je neophodno održati javne investicije kako bi se spriječio dalji ekonomski pad koji će, usljed krize, zabrana i ograničenja, biti neminovan.

"Banja Luka se gradi ! Virus će proći, a Grad mora nastaviti da se razvija", poručio je Radojičić.

"Grad je obezbjedio građevinsku dozvolu, Putevi RS, kao investor, izabrali izvođača radova, dok je Ministarstvo saobraćaja i veza pripremilo izmjene režima saobraćaja kako bi 19. marta i zvanično ušli u izgradanju nove kružne raskrnice", kazao je ranije načelnik Odjeljenja za saobraćaj i veze Slaviša Sandić.

Izvođač radova je preduzeće ‘Niskogradnja’ iz Laktaša. Rok za izvođenje radova je 120 radnih dana, a vrijednost projekta je 1,3 miliona KM.

Za vrijeme izvođenja radova planirana je djelimična obustava saobraćaja, a Sandić apeluje na vozače da imaju strpljenja, te da koriste i druge alternativne pravce kako bi izbjegli gužve.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije