Banja Luka

Počela gradnja trotoara i biciklističkih staza duž Istočnog tranzita

Počela gradnja trotoara i biciklističkih staza duž Istočnog tranzita
Foto: N.N. | Počela gradnja trotoara i biciklističkih staza duž Istočnog tranzita

BANJALUKA - U okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi" danas je počela izgradnja pješačkih i biciklističkih staza u dužini od 1,2 kilometra, na potezu od kružnog toka na Rebrovcu do kraja novog dijela Istočnog tranzita, a vrijednost radova je veća od 700.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je novinarima da je predviđena izgradnja obostranih trotoara, biciklističkih staza i zelenog pojasa duž Istočnog tranzita i Bulevara Desanke Maksimović.

"Vrijednost radova je veća od 700.000 KM, a izvođač `Građenje Đurić` ima rok od 180 dana da okonča ovaj posao", rekao je Radojičić.

On je istakao da se na ovaj način dobija takozvana "istočna biciklistička magistrala", od stadiona Fudbalskog kluba "Naprijed", do Rebrovca, preko postojećih izgrađenih biciklističkih staza duž istočnog tranzita, odnosno Ulice knjaza Miloša ka naselju Lazarevo, te Bulevarom Milutina Milankovića ka Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

"Ovo je dio radova na Istočnom tranzitu. Formira se čitav jedan istočni bulevar koji počinje sa novim mostom na lokaciji Zelenog i spaja se sve do `Lesnine` i Zapadnog tranzita. Istovremeno, traju i radovi kojima se tranzit spaja sa novim Zelenim mostom tako da sve to skupa treba da bude novi veliki bulevar koji će naselja Obilićevo, Stračevicu i dalje preko Banjalučkog polja da poveže modernom žilom kucavicom", rekao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo jedan Oliver Gačić zahvalio je Gradskoj upravi što je nastavljena gradnja Istočnog tranzita, kao i trotora i biciklističke staze.

"Ovih dana svjedoci smo i da se rekonstruiše Ulica carice Milice, koja je bila jedan od naših prioriteta. Sa svim ovim projektima, Obilićevo će dobiti sasvim novi izgled", rekao je Gačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije