Banja Luka

Počela isplata novčane pomoći za sufinasiranje privatnih vrtića u Banjaluci

Počela isplata novčane pomoći za sufinasiranje privatnih vrtića u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Počela isplata novčane pomoći za sufinasiranje privatnih vrtića u Banjaluci

BANJALUKA - Grad Banjaluka počeo je novčanu isplatu roditeljima koji su se prijavili za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnim vrtićima.

"Svi zahtjevi koji su pristigli sa potpunom dokumentacijom obrađuju se u kontinuitetu, izrađuju se rješenja i nakon toga slijedi uplata sredstava roditeljima prema prispjeću zahtjeva", navode iz Odjeljenju za društvene djelatnosti i dodaju da je do sada zaprimljeno 974 zahtjeva.

Podsjećamo, predaja zahtjeva za isplatu novčane podrške u okviru programa koji grad realizuje prvi put, počela je krajem aprila.

Roditelji zahtjev mogu predati u Gradskoj upravi uz popunjen zahtjev, koji mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa sajta Grada, potrebno je priložiti i uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva, kopija kartice tekućeg računa, potvrda da dijete ne može da se upiše pripadajućem vrtiću po mjestu stanovanja u "Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" iz razloga nedovoljnog kapaciteta i ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom sa teritorije grada.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije