Banja Luka

Počela izgradnja ambulante porodične medicine na Petrićevcu

Počela izgradnja ambulante porodične medicine na Petrićevcu
Foto: N.N. | Počela izgradnja ambulante porodične medicine na Petrićevcu

U naselju Petrićevac danas je počela izgradnja ambulante porodične medicine, u okviru višenamjenskog objekta u koji će biti smješteni i mjesna zajednica i vrtić, a koji će biti završen uz pomoć Vlade Srbije.

Kamen temeljac za ovaj objekat položili su gradonačelnik Igor Radojičić i Vladimir Nikolić, generalni konzul Srbije u Banjaluci.

"Za ove namjene iz budžeta grada izdvojeno je oko 210.000 KM", rekao je Radojičić.

Dodao je da je u gradskom budžetu obezbijeđeno i dodatnih 200.000 KM za nastavak radova.

"Kompletna sredstva za vrtić, ambulantu i mjesnu zajednicu su veća od dva miliona maraka i obezbijeđena su kroz Program podrške lokalnim zajednicama od strane Republike Srbije" istakao je Radojičić.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo početkom realizacije ovog projekta i rekao da ovom donacijom Vlada Srbije svoj odnos prema RS pokazuje konkretnim djelima.

"Srbija je u posljednje vrijeme dala više od 30 miliona evra za podršku lokalnim zajednicama u RS", istakao je Nikolić.

Prema projektu, u objektu će biti smještene tri ambulante s pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom s recepcijom.

Gradnja ovog višenamjenskog objekta mještanima ovog naselja znači mnogo, jer su godinama čekali na njega. Radovan Laloš kaže da 50 godina živi na Petrićevcu i da je srećan što je dočekao ovaj dan.

"Ovaj objekat je od velikog značaja za nas mještane, jer ćemo napokon dobiti novu ambulantu, pošto stara nije uslovna", rekao je Laloš.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, kazao je da je prije nekoliko godina s mještanima pokrenuo inicijativu za izgradnju ovog objekta te za proširenje kapaciteta škole i da mu je drago što su uspjeli iznaći sredstva i pokrenuti izgradnju.

Gordana Tešanović, direktorica Doma zdravlja, istakla je da je izgradnja ambulante od velike važnosti, jer je na tom lokalitetu ostala još jedino stara ambulanta, koja je nefunkcionalna.

"Izgradnja ovog objekta, u okviru kojeg će biti i vrtić, namijenjen za oko 100 djece, mnogo će značiti mještanim ovog naselja", kazala je Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Izvođač radova prve faze je konzorcijum na čelu s kompanijom "Tekton", a planirano je da ovaj višenamjenski objekat u potpunosti bude završen naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije