Banja Luka

Počela izgradnja dodatne saobraćajne trake u Ulici Ranka Šipke

Počela izgradnja dodatne saobraćajne trake u Ulici Ranka Šipke
Foto: Ilustracija | Počela izgradnja dodatne saobraćajne trake u Ulici Ranka Šipke

BANJALUKA - Počela je izgradnja dodatne saobraćajne trake namijenjene za skretanje desno iz Ulice Ranka Šipke na zapadni tranzit, kako bi se riješio problem gužvi koje se na ovoj lokaciji stvaraju u saobraćajnom špicu.

Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da je anlizom odvijanja saobraćaja na raskrsnici ulica Ranka Šipke - Krajiških brigada na zapadnom tranzitu utvrđeno da postoji značajan broj vozača koji skreću desno, a da je postojeća saobraćajna traka namijenjena i za kretanje pravo i za skretanje desno.

"Vozači koji žele da skrenu desno ne mogu od vozača koji idu pravo, te dolazi do nakupljanja vozila i stvaranja kolone, što je naročito izraženo u popodnevnom špicu",  kazao je Sandić.

Prema njegovim riječima, planirano je da se izgradi dodatna saobraćajna traka namijenjena samo za skretanje desno u dužini od 50 metara.

Radovi, za koje je urađena kompletna urbanističko-projektna dokumentacija, koštaće oko 40.000 KM, a izvodi ih preduzeće "Kozaraputevi".

Prema Sandićevim riječima, na ovoj lokaciji u planu je izvođenje još građevinskih radova na infrastrukturi.

"Sa JP 'Putevi RS' održano je nekoliko sastanaka u vezi s produženjem saobraćajne trake za skretanje lijevo sa zapadnog tranzita odnosno magistralnog puta M-16 prema gradu, čime će znatno biti poboljšan protok, odnosno podići će se nivo saobraćajne usluge", istakao je Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije