Banja Luka

Počela izgradnja kanalizacije na Starčevici

Počela izgradnja kanalizacije na Starčevici
Foto: N.N. | Počela izgradnja kanalizacije na Starčevici

BANJALUKA - Izgradnja kanalizacione mreže u banjalučkom naselju Starčevica u ulicama Slobodana Dubočanina i Koste Jarića za oko 50 domaćinstava počela je danas.

Riječ je o fekalnoj kanalizaciji u ovim ulicama, i to u dva kraka. Jedan krak, dužine 460 metara, priključuje se na postojeću kanalizaciju u Ulici Slobodana Dubočanina. Drugi krak, u dužini od 555 metara, biće priključen na postojeću kanalizaciju u Ulici Koste Jarića.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ovo bio jedan od hroničnih i najvažnijih problema Starčevice.

"Vrijednost radova je oko 200.000 KM. Na ovaj način biće riješen jedan od prioriteta najveće mjesne zajednice u gradu", rekao je Radojičić.

Radove izvodi preduzeće "Građenje Đurić", a rok za završetak radova je 90 dana.

Podgorička ulica u Dervišima dobila je novo ruho nakon što je asfaltiran dio nekadašnje makadamske trase u toj ulici, a sanirana su oštećenja na ranije asfaltiranom dijelu, za šta je izdvojeno oko 17.000 KM.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, najavio je da će do početka zimske sezone gradske službe asfaltirati još jednu manju saobraćajnicu u Šargovcu.

"Time, praktično, završavamo ovogodišnje radove na modernizaciji i investicionom održavanju saobraćajnica", zaključio je Sandić.

U toku je faza planiranja za 2018. godinu, a krajem decembra bi, na osnovu prioriteta koje dostavljaju savjeti mjesnih zajednica, trebalo da budu usvojeni godišnji planovi za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije