Banja Luka

Počela gradnja kanalizacione mreže u Đurđevdanskoj ulici u Banjaluci

Počela gradnja kanalizacione mreže u Đurđevdanskoj ulici u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Počela izgradnja kanalizacione mreže u Đurđevdaskoj ulici u Banjaluci

U Đurđevdanskoj ulici u Banjaluci danas je počela izgradnja kanalizacione mreže, jednog od više projekata iz ove oblasti koje će u narednim mjesecima biti relizovani na području naselja Vrbanja, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Poslije završetka projekta vodosnabdijevanja gornje visinske zone Zelenog vira, koji takođe pripada ovoj mjesnoj zajednici, sada smo u fazi početka nekoliko projekata kanalizacije, što su dugogodišnji zahtjevi mještana ovog naselja", istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke nakon obilaska ulice.

On je najavio još dva projekta izgradnje kanalizacije u Vrbanji, i to u ulicama Mis Adeline Irbi i Carigradskoj.

"Vrijednost ova dva projekta je oko 250.000 KM i nalaze se u investicionom bloku 'Voda 2', za koji je u toku javna nabavka", rekao je Radojičić.

Saopšteno je da je sredstva za izgradnju kanalizacije u Đurđevdanskoj ulici obezbijedio Sekretarijat za raseljena lica i migracije RS, i to kroz finansiranje projekata infrastrukture u povratničkim kao i naseljima gdje postoje interno raseljena lica.

"Nastavićemo i dalje raditi infrastrukturne projekte sa Gradom Banjaluka kako u povratničkim, tako i u naseljima sa interno raseljenim licima", kazao je Marko Aćić, direktor Sekretarijata i najavio da će uskoro početi gradnja još jedne zgrade od 50 stanova iz projekta socijalnog stanovanja u naselju Ada.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Vrbanja Dušan Janjić izrazio je zahvalnost zbog najavljenih projekata na području ovog naselja.

"Od 2012. godine do danas, u izgradnju javne infrastrukture na području Vrbanje uloženo je oko 4,7 miliona KM", rekao je Janjić i dodao da je u tom periodu asfaltirano 27 ulica u naselju, te riješeno vodosnabdijevanje svih domaćinstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije