Banja Luka

Pratite nas na Google news

Počela izgradnja kružnog toka na Laušu

Počela izgradnja kružnog toka na Laušu
Foto: N.N. | Počela izgradnja kružnog toka na Laušu
Anja Matarugić

BANJALUKA - Izgradnja kružne raskrsnice kod restorana Sirano, na Laušu počela je danas.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da će izgradnja ove moderne kružne saobraćajnice rasteretiti saobraćaj na Laušu.

"Molimo mještane Lauša za malo strpljenja dok traju radovi. Saobraćaj će biti preusmjeren na Ulicu Ranka Šipke ili preko Pobrđa, dio će biti preusmjeren prema Zelengorskoj ulici, a saobraćaj na lokaciji izgradnje će se odvijati jednom trakom", kazao je Radojičić.

Nenad Nešić,direktor Puteva RS, rekao je da je ovo investicija JU "Puteva RS" u iznosu od 650.000 KM.

Dejan Gaković, iz "Kozaraputeva" izvođača radova, rekao je da će se truditi da što prije radovi budu završeni, čak i prije roka, te da će se raskrsnica proširiti na uštrb susjednih saobraćajnica i da će režim saobraćaja biti izmjenjen tek nakon ulaska radova u samu kružnu raskrsnicu.

Rok za izvođenje radova je 90 dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije