Banja Luka

Počela izgradnja pristupne saobraćajnice i parkinga u Adi

Počela izgradnja pristupne saobraćajnice i parkinga u Adi
Foto: Gradska uprava | Počela izgradnja pristupne saobraćajnice i parkinga u Adi

U Ulici palih boraca u naselju Ada počeli su radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice i parkinga s oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom.

Radovi, u vrijednosti od 140.000 KM, trebalo bi da budu okončani polovinom marta.

"Boračke zgrade su jedan od simbola naselja Ada, jer su posvećene ljudima koji su stvarali Republiku Srpsku, i ovdje su uglavnom nastanjene porodice palih boraca i naši ratni vojni invalidi", istakao je gradonačelnik Draško Stanivuković, prilikom obilaska radova.

Dodao je da je u međuvremenu izgrađeno i 50 stambenih jedinica koje će biti dodijeljene određenim socijalnim kategorijama.

U toku su  radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice i parkinga za novoizgrađenu zgradu, u okviru projekta stambenog zbrinjavanja socijalnih kategorija, koji grad sprovodi zajedno s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije RS, a u narednom periodu grad će obezbijediti sredstva, kako bi bili uređeni i  parking prostori oko ranije izgrađenih zgrada koji su ostali neuređeni.

"U ovom naselju stanuju porodice naših boraca i naši ratni vojni invalidi. Nedopustivo je da neki naš ratni vojni invalid koji koristi kolica nema adekvatan pristup svom stanu, zato će uređenje prilaza, pristupnih puteva i parkinga biti prioritet odmah po završetku ovih radova. Plan je da uskoro ovo naselje postane jedna uređena cjelina",  objasnio je Stanivuković.

On je podsjetio da je ove godine iz gradske kase predviđeno oko šest miliona KM ulaganja u različite projekte, među kojima je i škola u Adi, ali i drugi značajni projekti poput izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, kao i unapređenja putne infrastrukture.

Grad je za novoizgrađenu stambenu zgradu obezbijedio i sredstva za toplovodni priključak na rejonsku kotlovnicu Ada. Vrijednost radova izgradnje toplovoda u dužini od 145 metara iznosi 64.000 KM, a radove je izvodilo preduzeće "Eko-toplane".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije