Banja Luka

Počela izgradnja replike fontane iz parka "Petar Kočić"

Počela izgradnja replike fontane iz parka "Petar Kočić"
Foto: Velibor Tripić | U parku "Mladen Stojanović" počela izgradnja replike fontane iz parka "Petar Kočić"

BANJALUKA - U parku "Mladen Stojanović" počela je izgradnja fontane po uzoru na nekadašnju fontanu koja je krasila park "Petar Kočić", a koja predstavlja jedan od simbola grada.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da je primjetno da Banjalučani osjećaju veliku nostalgiju prema ovom simbolu grada. 

"Mi smo dugo razmatrali o lokalitetu i zajedno smo došli na ideju da fontana bude upravo na ovom lokalitetu, pod krošnjama ovog prelijepog drveća, koje podsjeća na lokaciju gdje je bila prethodna fontana", kazao je Stanivuković.               

Naveo je da će se čitavim tim potezom praviti nova pješačka staza, u čijem središtu će se nalaziti fontana.

On je naveo da se počinje sa zemljanim radovima, dok se kupola već modifikuje te da bi sve trebalo da bude završeno kroz mjesec do mjesec i po.        

Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Banjaluka, kazao je da je ova fontana, kao jedan od simbola Banjaluke, krasila park "Petar Kočić" do 2006. godine.             

"Veoma mi je drago da čujem da se stara fontana vraća našem gradu. Stara fontana je postojala od 1932. godine, a stradala je u ratu. Tek 1958. godine novim uređenjem je postavljena u park 'Petar Kočić'", podsjetio je on.

Stanivuković je rekao da danas počinje izgradnja novog parka u Rosuljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije