Banja Luka

Počela izgradnja rezervoara za vodu u Česmi

Počela izgradnja rezervoara za vodu u Česmi
Foto: N.N. | Počela izgradnja rezervoara za vodu u Česmi

BANJALUKA - U naselju Česma danas je počela izgradnja rezervoara za vodu u četvrtoj visinskoj zoni, što predstavlja prvi korak u rješavanju višegodišnjeg problema mještana s vodosnabdijevanjem.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da se grad nalazi na početku još jednog velikog infrastrukturnog projekta, na koji su mještani visinskih zona Česme godinama čekali.

"To je jedan od prioritetnih problema na ovom području. Rješavanje počinje izgradnjom velikog rezervoara na ovoj lokaciji, koji bi trebalo da riješi problem visinske zone Česma 4, ali i u paketu za Česmu 3. Ovdje imamo nekoliko stotina potencijalnih korisnika, a vrijednost radova je oko 540.000 KM. Cilj nam je da ove godine, dok to vrijeme dozvoljava, izgradimo rezervoar zapremine 500 kubnih metara i da iduće godine idemo na spajanje i gradnju mreže, tako da prvi potrošači počnu dobijati vodu”, rekao je Radojičić.

Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, kazao je da nakon skoro 15 godina počinje jedan od najvažnijih projekata za mještane ovog dijela.

"Napokon kreće izgradnja rezervoara, koji je prijeko potreban građanima ovog dijela Česme. Trenutno ovaj vodovod bi trebalo da pokrije potrebe između 500 i 600 domaćinstava, ali na ovom terenu svakodnevno niču novi objekti", rekao je Maličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije