Banja Luka

Počela izgradnja sportske dvorane u banjalučkom naselju Starčevica

Počela izgradnja sportske dvorane u banjalučkom naselju Starčevica
Foto: N.N. | Počela izgradnja sportske dvorane u banjalučkom naselju Starčevica

BANJALUKA - Izgradnja sportske dvorane u banjalučkom naselju Starčevica danas je i zvanično počela, u okviru projekta vrijednog 950.000 KM, saopštila je danas Gradska uprava.

"Nova dvorana, koja se u potpunosti finansira iz gradskog budžeta, biće izgrađena uz Osnovnu školu 'Branko Radičević', jednu od najvećih škola u Srpskoj", navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Igor Radojičić, naglasio je da će dvorana biti na raspolaganju učenicima ove škole, ali i banjalučkim sportistima.

"Generacije đaka, nastavnika i roditelja OŠ 'Branko Radičević' su očekivale kada će se nastava fizičkog vaspitanja odvijati u normalnim uslovima. Rok za izvođenje radova je 200 dana i vjerujem da ćemo u novu školsku godinu ući sa novom sportskom dvoranom. Izvođač radova je konzorcijum koji čine četiri firme, na čelu sa 'Progresgradnjom'",  izjavio je Radojičić.

On je podsjetio da je prošle godine ova škola proširena i da učenici više ne moraju nastavu pohađati u tri smjene, kao što je ranije bio slučaj.

Ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić, kazala je da su Vlada RS i Grad Banja Luka potpisali sporazum kojim je definisana gradnja ove sportske dvorane.

"Škola broji oko 1.800 učenika, a učenici viših razreda će konačno moći u uslovnom prostoru da obavljaju nastavu fizičkog vaspitanja. Ministarstvo je među strateškim ciljevima navelo razvoj školskog sporta i zdravlja učenika, a izgradnja nove sportske dvorane je, u tom smislu, od velikog značaja", zaključila je Trivić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije