Banja Luka

Počela izgradnja vodovoda za više zone Zelenog vira

Počela izgradnja vodovoda za više zone Zelenog vira
Foto: Grad Banjaluka | Počela izgradnja vodovoda za više zone Zelenog vira

Mještani gornjih dijelova Zelenog vira, odnosno oko 50 domaćinstava, dobiće uskoro vodu iz gradskog vodovoda, nakon što je juče počela izgradnja vodovodne mreže u ovom naselju.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku ovih radova, rekao je da je želja da se obezbijedi stabilno vodosnabdijevanje za što veći broj sugrađana.

"Izgradnjom četiri kraka vodovoda u ukupnoj dužini od 1,7 kilometara stvara se mogućnost za kvalitetno i kontinuirano snabdijevanje vodom viših dijelova Zelenog vira", kazao je Radojičić.

Izgradnja mreže u ovom naselju, vrijedna oko 140.000 KM, dio je velikog projekta "Voda 1" u okviru kojeg se gradi 56 kilometara nove vodovodne i kanalizacione mreže.

Branko Milinković, član Savjeta mjesne zajednice Vrbanja, izrazio je zahvalnost mještana zbog izgradnje novog vodovoda.

"Ovo je veliki dan za nas mještane ovog dijela naselja, koje će konačno dobiti stabilno vodosnabdijevanje", kazao je Milinković.

Mještani kažu da će im vodovod mnogo značiti i da jedva čekaju da voda stigne u njihova domaćinstva.

Naglašavaju da će im to mnogo pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova.

Izvođač radova je kompanija "Hidrokop", a rok za završetak tridesetak dana.

Početkom ovog mjeseca počela je izgradnja vodovodne mreže u gornjem dijelu naselja Česma, koja će omogućiti vodosnabdijevanje za oko 500 domaćinstava, koja bi vodu trebalo da dobiju do ljeta.

I ovi radovi se izvode u okviru velikog projekta "Voda 1", odnosno izgradnje nove vodovodne mreže u više sela i prigradskih naselja.

Rezervoar za treću visinsku zonu Česme predviđen je za zapreminu od 500 kubika, što će obezbijediti stabilno vodosnabdijevanje za više od 500 domaćinstava u ovom kraju.

Radovi u Česmi koštaće 2,8 miliona KM, a osim gornjih dijelova naselja, ovim projektom voda će doći i do više susjednih sela na području laktaške opštine.

Sveukupno, za projekat "Voda 1" biće izdvojeno 7,8 miliona KM.

U idućih godinu dana biće izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže, s ciljem da u roku od tri godine više od 95 odsto stanovništva na teritoriji grada dobije stabilno vodosnabdijevanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije