Banja Luka

Počela obnova centralne pješačke zone u Banjaluci

Počela obnova centralne pješačke zone u Banjaluci
Foto: Nezavisne novine | Počela obnova centralne pješačke zone u Banjaluci

BANJALUKA - Rekonstrukcija centralne pješačke zone, na dijelu od Palate predsjednika do Narodnog pozorišta Republike Srpske, danas je zvanično počela, za šta je iz budžeta grada izdvojeno milion KM.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da ovi radovi mijenjaju izgled Banjaluke.

"Gospodska ulica dobiće najljepši izgled, a ova investicija je vrijedna milion KM, i trebala bi biti završena za pola godine, ali je naša ambicija da za četiri mjeseca sve završimo", rekao je Stanivuković.

Kako kaže, grad daje 140.000 KM subvencija ugostiteljskim objektima koji ovdje rade, jer neće moći raditi u ritmu u kojem su radili.

"Ovo će biti novo šetalište. Biće nova kanalizacije, nova rasvjeta", naveo je Stanivuković te dodao da im je želja i ambicija da kuća Milanovića bude gradski muzej, odnosno da se uredi.

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvena pitanja je kazala da su imali nekoliko sastanaka sa ugostiteljima, kako bi ovaj proces bude za njih što bezbolniji.

"Ovo je period kada njihovo bašte imaju više gostiju, i grad će ih zbog toga subvencionisati. Oslobodili smo ih svih naknada zbog korištenja bašti", rekla je Šukalo.

Dodala je da će u izgled bašta biti uključeni profesori sa fakulteta, te ugostitelji.

"Sigurno neće biti tendi kao do sada. Ova lokacija je bila zapostavljena, a cilj nam je da sve naše aktivnosti budu centralizovane ovdje", istakla je Šukalo.

"Postojeće zelenilo će se maksimalno zadržano", rekla je Jelena Kos, ovlašteni potpisnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije