Banja Luka

Počela obnova društvenog doma u Mišinom hanu

Počela obnova društvenog doma u Mišinom hanu
Foto: N.N. | Počela obnova društvenog doma u Mišinom hanu

BANJALUKA - U banjalučkom naselju Mišin han danas je počela obnova društvenog doma, u čiju temeljnu sanaciju će biti uloženo oko 175.000 KM iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da će obnova društvenog doma doprinijeti oživljavanju društvenih sadržaja u ovom naselju.

"Poslije niza novoizgrađenih i obnovljenih društvenih domova po selima, danas je na red došao i objekat u Mišinom hanu, te će u okviru sanacije biti obnovljena oba sprata, krov, sanitarije, podovi i kompletne instalacije", rekao je Radojičić novinarima.

On je dodao da je ova sanacija dio velikog plana obnove društvenih domova po selima i prigradskim naseljima, koji se sprovodi unazad tri godine.

Radojičić je rekao da se, u međuvremenu, privodi kraju izgradnju novog društvenog doma u Krminama, a u toku su pripreme za obnovu domova u Saračici, Piskavici i Zalužanima.

Prema njegovim riječima, sanacijom ovih domova i izgradnjom novih nastoji se postići da ovi objekti budu centri dešavanja u svojim sredinama.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Mišin han Dražena Ajder istakla je značaj ovih aktivnosti, jer će dom služiti za okupljanja mještana, a zahvaljujući obnovi, u njemu će biti smješteno i lokalno kuluturno-umjetničko društvo, koje je trenutno u Potkozarju.

"Nakon sanacije doma, biće stvoreni uslovi da se naše društvo `vrati kući` i da oko 50 djece i 30 veterana, koji sada vježbaju u Potkozarju, nastupe uvježbavaju u blizini svojih kuća", rekla je Ajderova.

Radove izvodi preduzeće "Progres gradnja", a rok za završetak je tri mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije