Banja Luka

Počela obnova više ulica u Banjaluci

Počela obnova više ulica u Banjaluci
Foto: N.N. | Počela obnova više ulica u Banjaluci

BANJALUKA - Oštećene saobraćajnice u više ulica na užem gradskom području biće temeljno obnovljene ovih dana, izjavio je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić. On je istakao da se trenutno radi u samom centru grada, tačnije u Ulici Ivana Franje Jukića koja je u znatnoj mjeri bila oštećena.

“Banjalučani mogu vidjeti da se trenutno sanira kompletna saobraćajnica u Ulici Ivana Franje Jukića u centru grada, a sa njenom sanacijom smo morali sačekati dok se ne završi izgradnja stambeno-poslovnog objekta u ovoj ulici. Sada se postavlja potpuno novi asfaltni sloj, a biće urađen i dio trotoara. Takođe, u toku je zamjena asfaltnog sloja na saobraćajnici u Ulici Trive Amelice, a nakon toga će uslijediti i izgradnja montažne kružne raskrnice kod nekadašnje “Mljekare”. U Krfskoj ulici, prije postavljanja montažnog kružnog toka, zamijenićemo asfalt na tom dijelu saobraćajnice. Predviđeno je, kroz investiciono održavanje, da saniramo i saobraćajnicu u Ulici Blagoja Parovića na Tunjicama, koja je u značajnoj mjeri oštećena.  U Ulici Carice Milice u Obilićevu, na potezu od Klinike za psihijatriju do Doma zdravlja Obilićevo, planiramo zamijeniti asfalt na saobraćajnici i na trotorarima, a radove očekujemo i u Grčkoj ulici”, obrazložio je Sandić.

On je dodao da je u posljednje vrijeme stiglo dosta primjedbi građana zbog slabe vidljivosti horizontalne signalizacije. Sandić kaže da je to očekivano nakon zimskog perioda i djelovanja soli i abrazivnog materijala, pa signalizacija nije vidljiva.

“Upravo smo zavvršili javnu nabavku i potpisali ugovor sa izvođačem radova, tako da očekujemo da uskoro obilježimo horizontalnu signalizaciju u gradskom jezgru  i da taj posao obavimo do Dana grada 22. aprila, a nakon toga obilježavanje ćemo nastaviti i u drugim naseljima”, naglasio je Sandić.

Sandić je naveo da će ove godine na horizontalnoj signalizaciji biti primjenjena i jedna novina, u vidu upotrebe tzv.hlavdne plastike.

“To je nova metoda koja će biti primjenjena prilikom obilježavanja horizontalne signalizacije. Bilo je pokušaja da izdvojimo i obilježimo biciklističku traku od Venecija mosta do studentskog doma, ali je ta traka izblijedila. Vjeujemo da će novi material ostati duže i dati bolje rezultate”, zaključio je Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije