Banja Luka

Jagma za krompirom u Banjaluci

Jagma za krompirom u Banjaluci
Foto: Dražan Pozderović | Počela podjela krompira Banjalučanima

BANJALUKA - Udruženje povrtara RS danas je u Banjaluci počelo akciju podjele 37 tona krompira, od čega 20 tona za građane.

Branko Mastalo, predsjednik Udruženja povrtara RS, kaže da im je ostalo mnogo krompira, te da su željeli pomoći građanima u ovoj teškoj situaciju.

"Odlučili smo da podijelimo 37 tona krompira, od toga 20 tona građanima, a 17 tona humanitarnim organizacijama, javnim kuhinjama.... Jedan kamion namijenjen je za Univerzitetski klinički centar RS, drugi za Crveni krst, a ostalih pet kamiona krompira je namijenjen građanima", rekao je Mastalo.

Viktor Mandić, šef Odjeljenja za pripremu i distribuciju hrane UKC RS, rekao je da je ustanova od Udruženja dobila oko pet tona krompira.

"Ovo odjeljenje neometano radi, distribucija hrane je redovna, ali svaki znak pažnje je dobrodošao i na neki način može poslužiti kao poziv drugima da pokažu socijalnu odgovornost", kaže Mandić za "Nezavisne".

Krompir je građanima podijeljen kod kuhinje "Mozaik prijateljstva" u Obilićevu, kod benzinske stanice "Tioil" u naselju Lauš, kod benzinske stanice "Eurobenc" na Starčevici, a u Boriku i Novoj varoši kod supermarketa "Moj market".

Nataša Bjelobrk, volonterka u UG "Mozaik prijateljstva", kaže da im svaka pomoć dobro dođe, te da će danas dobiti tonu krompira za njihovu javnu kuhinju, a da je juče podijeljen krompir građanima.

"Tona krompira koju ćemo dobiti je od velikog značaja za nas, uzevši u obzir veliki broj korisnika javne kuhinje", rekla je ona.

Darinka, jedna od korisnica javne kuhinje "Mozaika prijateljstva", kaže da joj mnogo znači vreća krompira.

"U ovim teškim vremenima mnogo mi znači ova vreća krompira. Moći će mi biti mjesec", rekla je Darinka.

Vladimir Kajkut, direktor Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", kaže za "Nezavisne" da će im 500 kilograma krompira uveliko doprinijeti smanjenju troškova.

"Zahvalni smo Udruženju povrtara RS, dodijelili su nam 500 kilograma krompira i pomoći će nam da u narednom periodu pokrijemo jedan dio troškova i uštedimo tekućih sredstava", rekao je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije