Banja Luka

Počela rekonstrukcija društvenih domova u Dragočaju i Debeljacima

Počela rekonstrukcija društvenih domova u Dragočaju i Debeljacima
Foto: Ilustracija | Počela rekonstrukcija društvenih domova u Dragočaju i Debeljacima

BANJALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić u petak je ozvaničio početak rekonstrukcije društvenih domova u Debeljacima i Dragočaju.

Naglasio je da će ove godine biti uloženo oko 350.000 KM za rekonstrukciju tri društvena doma na seoskom  području.

"Radovi će ove godine biti izvedeni na tri objekta. Osim objekata u Debeljacima i Dragočaju, radovi su nedavno počeli i u mjesnoj zajednici (MZ) Ljubačevo, gdje će biti sagrađen novi objekat", rekao je on.

Rekonstrukcija doma u Debeljacima biće od velikog  interesa za građane, pogotovo za Kulturno-umjetničko društvo "14. februar", koje svake godine organizuje brojne manifestacije.

"Prije svega treba rekonstruisati prostore u kojima se Kulturno-umjetničko društvo okuplja, vježba i drži svoju opremu. S time oni će dobiti bolje uslove za rad kao i svi drugi građani naselja Debeljaci za svoje  društvene aktivnosti. U sanaciju objekta biće uloženo oko 30.000 KM. Biće  obavljeno kompletno unutrašnje uređenje, zamijenjena stolarija i drugi radovi, izuzev krovne konstrukcije, koja je u dobrom stanju", dodao je gradonačelnik.

"Renoviranjem naše MZ dobićemo sasvim jednu novu marketinšku sliku. Dolaskom ove gradske administracije na čelu s gradonačelnikom imamo ogromne pozitivne promjene u našoj MZ i građani su to osjetili, što je najbitnije", kazao Zoran Lukić, predsjednik Savjeta MZ Debeljaci.

Za rekonstrukciju doma u Dragočaj biće izdvojeno oko 150.000 KM. Nešto veći zahvat biće izveden na rekonstrukciji samog objekta, što je i jedan od prioriteta u ovoj MZ, uz lokalne puteve i vodovod, koji su nedavno rađeni.

"Na ovom području ostaje da se završi projekat rekonstrukcije mosta na ulazu u ovu MZ, koji bi mogao biti realizovan sljedeće godine. Postoji potreba i za rekonstrukcijom objekta osnovne škole. Završava se spomenik palim borcima, tako da rješavamo jedno po jedno pitanje na ovom području", kazao je Radojičić.

Milan Vučković, član Savjeta MZ Dragočaj, rekao je da je krov na objektu Društvenog doma u tom naselju saniran prije dvije godine.

"Dogovorićemo se o sadržajima u domu i nadam se da će služiti svrsi kojoj je namijenjen, prije svega za društvene i kulturne aktivnosti MZ", dodao je Vučković.

Radove na sanaciji objekata  izvodi preduzeće "Progres gradnja", a rok za završetak je 90 dana.

Infrastruktura

Gradonačelnik Igor Radojičić najavio je da bi glavne saobraćajnice u naselju Debeljaci mogle biti dovedene  u dobro stanje za dvije do tri godine.

"Ove godine urađen je dio rekonstrukcije saobraćajnica u Debeljacima. Mislim da je to dobro za ovu MZ, koja je prilično brojno naseljena. Rađene su ulice Ponirska, Tešana Podrugovića i Arčibalda Rajsa", rekao je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije