Banja Luka

Počela rekonstrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci

Počela rekonstrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci
Foto: Dražan Pozderović | Počela rekontrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci

BANJALUKA - U Banjaluci je danas počela rekonstrukcija i modernizacija Ulice Ivana Gorana Kovačića, kojom će biti spojen zapadni i istočni tranzit, a vrijednost radova je dva miliona KM.

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić rekao je da radove izvodi domaće preduzeće "Niskogradnja" iz Laktaša, a rok za završetak je 210 kalendarskih dana.

"Nakon završenih radova dobićemo jednu modernu saobraćajnicu koja će u oba smjera imati po dvije saobraćajne trake, sa pješačkim, biciklističkim stazama i autobuskim stajalištem, a između saobraćajnih traka biće zeleni pojas", rekao je Nešić.

On je istakao da će radovi biti završeni prije zimske sezone.

"Očekujem da nakon završetka ove saobraćajnice Banjaluke dobije mnogo ljepši izgled i da se saobraćaj na spoju istočnog i zapadnog tranzita odvija brže", rekao je Nešić i dodao da rekonstrukciju i modernizaciju ove ulice finansira preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se rekonstrukcijom Ulice Ivana Gorana Kovačića "slaže posljednji detalj" istočne transverzale ili istočne avenije u Banjaluci.

"Konačno povezujemo istočni i zapadni tranzit na taj način što novi kružni tok kod `Lesnine` spajamo modernom saobraćajnicom sa kružnim tokom kod `Centruma` sa zapadnim tranzitom", rekao je Radojičić.

Ovim se, kaže Radojičić, dobija neprekinuta avenija ili transverzala koja se proteže od "Centruma" od zapadnog tranzita, pa sve do novog Zelenog mosta, a na kojoj se nalazi šest novih kružnih raskrsnica, spojeni istočni tranzit, novi most, biciklističke i pješačke staze, modernizovane saobraćajnice.

Radojičić je istakao da ovim cijela jedna polovina grada dobija novu okosnicu koja ubrzava, pojednostavljuje i olakšava saobraćaj.

On je naglasio da je grad za rekonstrukciju i modernizaciju Ulice Ivana Gorana Kovačića uradio projektnu dokumentaciju, te zahvalio "Putevima Repblike Srpske" za saradnju, ističući da Banjaluka i ovo preduzeće mnogo poslova rade zajedno.

"Nedavno smo otvorili kružni tok kod 'Lesnine', sada je na redu rekonstrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića. Imamo još poslova pred nama, a sve s ciljem da u Banjaluci poboljšamo ukupnu saobraćajnu mrežu", zaključio je Radojičić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije