Banja Luka

Počela sanacija klizišta u Priječanima

Počela sanacija klizišta u Priječanima
Foto: N.N. | Počela sanacija klizišta u Priječanima
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - U naselju Priječani počela je sanacija klizišta, za šta je Gradska uprava izdvojila 51.000 KM.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, obišao je ovo naselje i kazao da se u narednih 45 dana očekuju intenzivni radovi na ovoj dionici, kako bi mještani ovog naselja dobili bezbjednu saobraćajnicu.

"Komisija koja je trebalo da izvrši prijem radova utvrdila je da su oštećenja posljedica klizišta, koja su na ovom dijelu puta izazvale podzemne i površinske vode. Najvažnije je da se što prije izvrši sanacija jer su mještani ovog naselja u strahu da se stanje ne pogorša i tako ugrozi nečija bezbjednost", kazao je Kresojević.

On je najavio da će nastavak izgradnje saobraćajnice u naselju Priječani biti uvršten u Plan kapitalnih investicija grada.

"Gradska uprava će nastojati da obezbijedi sredstva kroz rebalans budžeta, kako bi ovaj projekat od velikog značaja za mještane bio što prije nastavljen", naveo je Kresojević.

Kazao je da se već uveliko radi na izradi projektne dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve pojasnili su da se radi o projektu koji je započet 2019. godine, te da je zbog podzemnih voda, ali i pucanja vodovodne cijevi došlo do natapanja terena, što je dovelo do pokretanja klizišta i oštećenja na saobraćajnici.

"Od dolaska nove gradske administracije rađene su analize i procjene kako bi se ovom problemu, ali i procesu sanacije pristupilo na najadekvatniji način, te se u realizaciju krenulo upravo sada jer je ljetni period najpogodniji za ove radove", kazali su u ovom odjeljenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Marketing tim / 21.09.2021 08:30

Sarajevo - Na Fakultetu za Saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu je otvoren Centar za sigurnost saobraćaja čije je opremanje pomoglo ASA Osiguranje.

ASA Osiguranje | ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Uspješni bosanskohercegovački osiguravatelj pomogao Centar za sigurnost saobraćaja Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA sa specijanim vozilom za simulaciju vožnje.

 „Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa našim smjernicama podrške zajednici u kojoj djelujemo. Veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju je nešto čemu mi u ASA Osiguranju posvećujemo veliku pažnju na strateškom i operativnom planu, te smo sa velikim zadovoljstvom podržali opremanje ovog centra sa softiciranim vozilom za simulaciju vožnje. Vjerujem da će ovo namjenski adaptirano vozilo zajedno sa ostalom visokokvalitetnom opremom koju Centar posjeduje, biti korisno za studente, i unaprijediti i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Adnan Hodžić, predsjednik Uprave i Direktor ASA Osiguranja.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA je od 14. do 16. septembra ugostio eminentne stručnjake i univerzitetske profesore iz EU i regiona u okviru „Erasmus +“ programa i projekta koji za cilj ima poboljšanje sigurnosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana.

U radnim sesijama tokom susreta učešće je uzeo i Arnes Hadžiosmanović, Izvršni Direktor i član Uprave ASA Osiguranja, koji je učesnicima održao predavanje na temu uloge osiguravajućih kuća u polju sigurnosti saobraćaja i najboljih praksi u BiH.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Povećanje stepena sigurnosti saobraćaja ima veliki uticaj na rad i finansijsko poslovanje osiguravajućih društava. Globalne i evropske prakse koje dovode u vezu rad osiguravajućih društava i institucija koje se bave sigurnošću saobraćaja nažalost nisu identične praksama koje imamo u BiH. Mi u ASA Osiguranju smatramo da sinergija između akademije, realnog sektora i relevantnih institucija koje se bave pitanjima sigurnosti saobraćaja je jedini ispravni put kojim sve interesne strane trebaju zajedničiki poći. ASA Osiguranje je kao odgovorno društvo već poduzelo konkretne korake u tom pravcu ne samo opremanjem Centra za sigurnost saobraćaja, nego i putem stipendiranja studenata zadnjih godina Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i garantovanjem radnog mjesta nakon uspješno okončanog studija. Na taj način kreiramo društveni i poslovni okvir za zajedničko djelovanje visokoobrazovanog akademskog kadra i realnog sektora, a u korist šire zajednice“, istakao je Hadžiosmanović.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Ovim povodom ASA Osiguranju je dodjeljena i zahvalnica ispred Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i strukovnog Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH, na pomoći koju ova renomirana osiguravajuća kuća pruža u edukaciji budućih inžinjera saobraćajne struke.

Najčitanije