Banja Luka

Počela sanacija klizišta u Priječanima

Počela sanacija klizišta u Priječanima
Foto: N.N. | Počela sanacija klizišta u Priječanima

BANJALUKA - U naselju Priječani počela je sanacija klizišta, za šta je Gradska uprava izdvojila 51.000 KM.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, obišao je ovo naselje i kazao da se u narednih 45 dana očekuju intenzivni radovi na ovoj dionici, kako bi mještani ovog naselja dobili bezbjednu saobraćajnicu.

"Komisija koja je trebalo da izvrši prijem radova utvrdila je da su oštećenja posljedica klizišta, koja su na ovom dijelu puta izazvale podzemne i površinske vode. Najvažnije je da se što prije izvrši sanacija jer su mještani ovog naselja u strahu da se stanje ne pogorša i tako ugrozi nečija bezbjednost", kazao je Kresojević.

On je najavio da će nastavak izgradnje saobraćajnice u naselju Priječani biti uvršten u Plan kapitalnih investicija grada.

"Gradska uprava će nastojati da obezbijedi sredstva kroz rebalans budžeta, kako bi ovaj projekat od velikog značaja za mještane bio što prije nastavljen", naveo je Kresojević.

Kazao je da se već uveliko radi na izradi projektne dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve pojasnili su da se radi o projektu koji je započet 2019. godine, te da je zbog podzemnih voda, ali i pucanja vodovodne cijevi došlo do natapanja terena, što je dovelo do pokretanja klizišta i oštećenja na saobraćajnici.

"Od dolaska nove gradske administracije rađene su analize i procjene kako bi se ovom problemu, ali i procesu sanacije pristupilo na najadekvatniji način, te se u realizaciju krenulo upravo sada jer je ljetni period najpogodniji za ove radove", kazali su u ovom odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije