Banja Luka

Počela trka za studentske stipendije u Banjaluci

Počela trka za studentske stipendije u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Počela trka za studentske stipendije u Banjaluci

​BANJALUKA - Raspisan je konkurs za dodjelu stipendija grada Banjaluka studentima prvog ciklusa visokoškolskog obrazovanja, koji se realizuje u okviru programa podrške mladima.

Ove godine je za stipendije izdvojeno 1.6 miliona KM, dok je jedna trećina od toga, oko 400.000 KM  usmjereno za studente.

"Konkurs je otvoren 30 dana, a studenti će moći da se prijave za jednu od tri vrste stipendija, i to su:  prema socijalnom statusu, za uspjeh na studiju i za deficitarna zanimanja", saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodali su da je najviši novčani iznos predviđen za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM, a stipendije koje se dodjeljuju prema socijalnom statusu i uspjehu na studiju iznose 130 KM.

"Prema ovogodišnjim pravilima, u deficitarne studije svrstani su: diplomirani inženjer elektrotehnike-elektronika i komunikacije, diplomirani profesor tehničkog obrazovanja i informatike, kao i  diplomirani profesor matematike i informatike" saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodali su da se sve gradske stipendije  isplaćuju na mjesečnom nivou, i to deset mjeseci u godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije