Banja Luka

Počeli godišnji remont i sanacija u "Eko-toplanama"

Počeli godišnji remont i sanacija u "Eko-toplanama"
Foto: N.N. | Počeli godišnji remont i sanacija u "Eko-toplanama"

BANJALUKA - "Eko-toplane" Banjaluka nakon završetka sezone grijanja započele su aktivnosti planirane za realizaciju između dvije sezone, koje podrazumijevaju redovan remont proizvodnih postrojenja, sanaciju dijela distributivne mreže i nabavku energenata.

Rekli su to u ovom banjalučkom preduzeću u kojem su započeli godišnji remont i sanaciju uprkos problemima izazvanim pandemijom virusa korona i smanjenim prihodima i naplatom.

"Zbog vanredne situacije, sezona grijanja 2019/2020. produžena je i trajala je do 25. aprila, a proizvodna postrojenja bila su u stanju pogonske spremnosti do 15. maja. Iz tog razloga, ovogodišnji remont i sanacija prolongirani su u odnosu na prethodne godine i umjesto 1. maja, započeli su 15. maja", kažu u banjalučkim "Eko-toplanama".

Kako ističu, prema planu, u cilju obezbjeđivanja bolje pouzdanosti isporuke toplotne energije korisnicma "Eko-toplana", do početka naredne sezone grijanja biće popravljeni dijelovi vrelovodnih i toplovodnih trasa prema prioritetima određenim na osnovu analize trenutnog stanja na distributivnoj mreži. Dodali su da će pojedine trase biti sanirane, dok će pojedini dijelovi biti u potpunosti zamijenjeni.

U ovom banjalučkom preduzeću pojasnili su da su, između ostalog, planirane sanacije i zamjene dijelova vrelovoda i toplovoda na Bulevaru cara Dušana, Bulevaru vojvode Živojina Mišića i ulicama Save Mrkalja, Marije Bursać, Braće Podgornika, Arsenija Čarnojevića, Solunska, Dragiše Vasića, Gundulićeva i Branka Radičevića.

"Osim toga, aktivnosti u periodu između dvije sezone grijanja podrazumijevaju i građevinsku i mašinsku sanaciju vrelovodnih šahtova, kao i remont toplotnih podstanica", kažu u "Eko-toplanama".

Oni napominju da, kada je riječ o nabavci energenata, "Eko-toplane", u skladu sa unaprijed utvrđenim planom, sopstvenim sredstvima aktivno nabavljaju drvne sortiment za sezonu 2020/2021 i do sada je obezbijeđeno više od 25 odsto potrebnog energenta.

U ovom preduzeću, nakon još jedne uspješno završene sezone grijanja, podsjećaju potrošače da se za sva pitanja i sugestije mogu obratiti na besplatan info-broj 0800 502 12 ili pisati na [email protected], odnosno na adresu Bulevar vojvode Živojina Mišića 32, Banjaluka.

Dajana M., mještanka banjalučkog naselja Borik, kaže da, s obzirom na to da je protekla sezona grijanja protekla zadovoljavajuće, narednu očekuje još bolju ili barem na istom nivou.

"Temperatura u stanovima bila je zadovoljavajuća, radijatori su bili topli i dobro zagrijavali prostorije tokom hladnih dana, iako takvih dana nije bilo mnogo tokom ove zime. S obzirom na toplotu koju smo imali u stanovima, nemam razloga da se požalim na rad ovog preduzeća u sezoni koja je nedavno završena i nadam se da će tako biti i naredne sezone", rekla je ova mještanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije