Banja Luka

Počeli radovi na zapadnom tranzitu, traka za lijevo smanjuje gužve

Počeli radovi na zapadnom tranzitu, traka za lijevo smanjuje gužve
Foto: N.N. | Počeli radovi na zapadnom tranzitu, zraka za lijevo smanjuje gužve

BANJALUA - Radovi na produžetku trake za lijevo skretanje sa zapadnog tranzita u Ulicu Ranka Šipke na raskrsnici kod "Konzuma" počeli su juče, nakon čega će ta traka biti dugačka oko 120 metara.

"Na toj raskrsnici je godinama prisutan problem nedovoljne dužine ove saobraćajne trake, zbog čega vozila koja treba da skrenu lijevo stoje u traci koja je namijenjena za kretanje pravo i blokiraju vozila koja idu u pravcu kružnog toka kod Gimanzije", kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da se zbog toga stvaraju kolone, gužve i čeka se i po nekoliko ciklusa semafora da se prođe ta raskrsnica.

Pojasnili su da je zapadni tranzit, odnosno Ulica krajiških brigada, dio magistralnog puta M-16, koji prolazi kroz područje grada, i zbog toga je podijeljena nadležnost između grada i JP "Putevi RS".

"'Putevi RS' izvešće građevinske radove, a grad će izmjestiti stubove ulične rasvjete. Grad je finansirao izradu UT uslova i dobijeni su lokacijski, nakon čega je izrađena i revidovana projektna dokumentacija", rekli su u Odjeljenju.

Prije nekoliko mjeseci izgrađena je saobraćajna traka za skretanje desno iz Ulice Ranka Šipke na zapadni tranzit u dužini od 30 metara.

"Nakon izgradnje ove dvije saobraćajne trake pristupiće se korekciji rada semafora, te će na ovaj način znatno biti poboljšani uslovi i način odvijanja saobraćaja na ovoj lokaciji", rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da je za očekivati da se završetkom ovih radova ubrza saobraćaj i smanje gužve na ovoj raskrsnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije