Banja Luka

Počelo Banjalučko proljeće: Uz muziku i ples građani uživali na novom šetalištu (VIDEO)

Počelo Banjalučko proljeće: Uz muziku i ples građani uživali na novom šetalištu (VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Počelo Banjalučko proljeće: Uz muziku i ples građani uživali na novom šetalištu (VIDEO)

BANJALUKA - Na novoizgrađenom šetalištu u Gajevoj ulici, mnoštvo Banjalučana svih generacija i ovog puta uživalo je uz muziku, ples i dobru zabavu u već tradicionalnom proljećnom druženju povodom otvaranja manifestacije "Banjalučko proljeće".

Naime, nakon sjajne proljećne zabave u "Parkiću" i ispred Gradske uprave uz "Baba Djex Tribe" i koncert Dječijeg hora "Vrapčići", program ovogodišnje manifestacije nastavljen je u Gajevoj ulici, gdje su brojni sugrađani uživali u sjajnoj atmosferi uz nastupe plesnih animatora i koncert banjalučkog umjetnika Andreja Pucarevića.

Sugrađanima se pridružio i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je još jednom poručio da je današnja atmosfera potvrda da je Banjaluka zaista najljepša u proljeće.

"Nema sumnje da je proljeće kao stvoreno za našu Banjaluku, koja je i ovoga puta zablistala u prekrasnim bojama. Ipak, ono što čini posebnom ovogodišnju manifestaciju 'Banjalučko proljeće' je to što se prvi put odvija na novoizgrađenom šetalištu u Gajevoj ulici. Ovo je prvo šetalište koje je Banjaluka dobila nakon pola vijeka", istakao je on.

Grad Banjaluka/A. Čavić
Grad Banjaluka/A. Čavić

Kako je pojasnio, od ulice koja je u potpunosti bila marginalizovana i jedva prohodna za automobile, napravljeno je najljepše šetalište u Banjaluci.

"Od ulice koja je ružila naš grad napravili smo predivno šetalište na koje svi možemo biti ponosni. Osim toga uskoro završavamo i park u sredini kružnog toka, osvjetljvamo i uređujemo naš Kastel, što će zasigurno uljepšati ovaj dio grada", rekao je Stanivuković, dodavši da je dovoljno pogledati samo ovaj dio našeg grada kako bi uvidjeli koliko Banjaluka napreduje i izrasta u jedan evropski grad.

Povodom završetka radova i otvaranja nove pješačke zone u Gajevoj ulici, u toku je šoping vikend tokom kojeg svi sugrađani i posjetioci imaju priliku da ostvare određene popuste u lokalima i radnjama smještenim u Gajevoj i Jevrejskoj ulici, objavljeno je na stranici Grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije