Banja Luka

Pratite nas na Google news

Počelo betoniranje kod novog mosta u Srpskim Toplicama

Počelo betoniranje kod novog mosta u Srpskim Toplicama
Foto: N.N. | Počelo betoniranje kod novog mosta u Srpskim Toplicama
N.N.

BANJALUKA - U okviru gradnje novog mosta u banjalučkom naselju Srpske Toplice počelo je betoniranje potpornih zidova na lijevoj obali rijeke Vrbas, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

U dosadašnjem toku radova, izgrađeni su pristupni putevi do vode na obje strane obale i počele su pripreme za gradnju temelja za buduće stubove mosta.

"Radovi se izvode i na lijevoj i desnoj obali Vrbasa s toga apelujemo na vozače da budu pažljivi jer je na gradilištu veći broj kamiona i radnih mašina", naglašavaju u nadležnom gradskom odjeljenju.

Gradnja novog mosta dužine 65 i širine 11 metara počela je 12. februara, a, osim dvije saobraćajne trake po tri i po metra, biće izgrađene pješačke staze širine po dva metra.

Iz Gradske uprave navode da radovi obuhvataju pristupne saobraćajnice, proširenje ulazno-izlaznih traka na magistralnom putu, te uređenje obaloutvrde.

Projektom je predviđeno da most bude građen sistemom konzolne gradnje od čelika i betona kao spregnuta konstrukcija zbog konfiguracije terena i izuzetno uskog prostora na kojem se nalazi gradilište.

Novi most u naselju Srpske Toplice primarno će biti namijenjen za teretni saobraćaj, s obzirom na to da će preko njega cirkulisati teretni saobraćaj u pravcu Istočnog tranzita. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije