Banja Luka

Pratite nas na Google news

Počelo naručivanje pacijenata na preglede

Počelo naručivanje pacijenata na preglede
Foto: pixabay.com | Počelo naručivanje pacijenata na preglede
Nemanja Vukojević

U ambulantama porodične medicine Doma zdravlja Banjaluka nakon djelimične relaksacije mjera počelo je naručivanje pacijenata na preglede, ali u smanjenom kapacitetu, rekla je Kosana Stanetić, načelnica Službe porodične medicine.

Prema njenim riječima, pacijenti se naručuju u 50 odsto termina, jer se na ovaj način u ambulantama izbjegava međusobni kontakt većeg broja osoba, što omogućava održavanje socijalne distance.

"Pacijent se može naručiti kod porodičnog doktora za ljekarski pregled ili da dobije bilo koju medicinsku uslugu", kazala je Stanetićeva.

Istakla je da se nakon posjete svakog pacijenta vrši dezinfekcija prostora.

Stanetićeva je rekla da se administrativne usluge i dalje pružaju putem telefonskih narudžbi.

"U cilju zaštite osoblja i pacijenata i dalje se primjenjuju zaštitne mjere. Na ulazu u ambulante su medicinske sestre, koje vrše trijažu pacijenata, uvode u ambulante pacijente koji su naručeni, izdaju naručene dokumente, uputnice, recepte, doznake i drugo, te svakom pacijentu mjere tjelesnu temperaturu", pojasnila je Stanetićeva.

Dodala je da očekuje dalju relaksaciju mjera te da će odluku o potpunom otvaranju ambulanti porodične medicine donijeti više instance.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije