Banja Luka

Počelo novogodišnje kićenje Banjaluke

Počelo novogodišnje kićenje Banjaluke
Foto: N.N. | Počelo novogodišnje kićenje Banjaluke

BANJALUKA - Ukrašavanje Banjaluke novogodišnjim nakitom na više lokacija, kako bi građani, ali i svi oni koje posjete grad za predstojeće praznike mogli da uživaju, počelo je, potvrdio je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

"Ove godine smo za Gospodsku ulicu nabavili novi nakit, jer smo prošle godine imali mnogo kvarova, tako da su ti ukrasi zbog dotrajalosti neupotrebljivi. Plan je i da kroz ovo omiljeno šetalište prvo postavimo nove odgovarajuće sajle, a potom i novo osvjetljenje koje bi trebalo da odaje utisak zvjezdanog neba", kazao je Bilčar.

Prema njegovim riječima, ukrasi će biti postavljeni i van centra grada, tako da će, za razliku od prethodne godine, kada su bila ukrašena tri kružna toka, ove godine jelke biti postavljene na svih sedam kružnih tokova.

Novogodišnji nakit krasiće i Ulicu kralja Petra I Karađorđevića, Gradski i most "Venecija".

"I ove godine, centralna jelka biće postavljena u Gospodskoj ulici, u blizini zgrade Gradske uprave. Takođe, biće ukrašeni i prostori ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i Narodnog pozorišta RS, u saradnji sa agencijom 'Lucido', koja će na tim lokacijama organizovati novogodišnji program", rekao je Bilčar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije