Banja Luka

Počelo potpisivanje dvije peticije u Banjaluci

Počelo potpisivanje dvije peticije u Banjaluci
Foto: Srna | Počelo potpisivanje dvije peticije u Banjaluci

BANJALUKA - Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović danas su u Banjaluci predstavili dvije peticije, čije je potpisivanje počelo na Trgu Krajine.

Riječ je o peticiji za mirno okupljanje građana na Trgu Krajine, te peticiji kojom se traži hitno vještačenje kako bi bilo utvrđeno da li, osim u Poslovnoj zoni "Incel", postoji prisustvo piralena i u drugim dijelovima grada.

Stanivuković je rekao da će opozicija istrajati u svojim zahtjevima, te naglasio da jedno okupljanje u sedam dana ili u mjesec dana na Trgu Krajine ne može da remeti turističku ponudu grada.

On je naveo da se drugi zahtjev odnosi na rješavanje akcidenta u Poslovnoj zoni "Incel", dok će treći zahtjev biti saopšten na večerašnjem okupljanju u Parku Mladen Stojanović.

Trivićeva je rekla da opozicija želi da pokaže istrajnost u borbi za prava građana i najavila da će dvije peticije biti predate gradskim vlastima, a treća Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Vukanović očekuje da će na večerašnjem okupljanju u parku Mladen Stojanović biti mnogo više ljudi nego prošlog četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije