Banja Luka

Počelo proširivanje Ulice Vida Simurdžića u naselju Lauš

Počelo proširivanje Ulice Vida Simurdžića u naselju Lauš
Foto: N.N. | Počelo proširivanje Ulice Vida Simurdžića u naselju Lauš

BANJALUKA - Počelo je proširenje Ulice Vida Simurdžića u Banjaluci koje se izvodi u okviru izgradnje nove saobraćajnice vrijedne 2,7 miliona KM, a koja će preko nekadašnjeg "Voćnjaka" povezati naselja Lauš i Paprikovac, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da će ova ulica predstavljati spoj nove saobraćajnice na Laušu zbog čega je nepohodno proširiti je od Sanske ulice pa do "Voćnjaka", a u toku je izgradnja potpornih zidova na lokaciji u blizini pravoslavne crkve na Laušu.

"Osim što će ova saobraćajnica biti proširena, biće izgrađene obostrane pješačke staze, kanalizacija i vodovod", najavili su iz Odjeljenja.

Prema informacijama iz preduzeća "Niskogradnja" iz Laktaša, koje gradi novu poveznicu naselja Lauš i Paprikovac, u toku su pripreme za probijanje šipova budućeg vijadukta koji se gradi od Ulice Jovana Raškovića u naselju Paprikovac, prema "Voćnjaku".

Iz Gradske uprave podsjećaju da je izgradnja ove saobraćajnice jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u Banjaluci.

Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će spojiti naselja Paprikovac i Lauš od crkve, preko "Voćnjaka" do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se grad Banjaluka nakon višegodišnjeg sudskog spora upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg "Voćnjaka", uz osigurana sredstva za izgradnju koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije