Banja Luka

Počelo rušenje kuće u Obilićevu, uskoro spajanje saobraćajnica

Počelo rušenje kuće u Obilićevu, uskoro spajanje saobraćajnica
Foto: Grad Banjaluka | Počelo rušenje kuće u Obilićevu, uskoro spajanje saobraćajnica

BANJALUKA - Decenijski problem sa saobraćajnicom u Ulici Braće Jugovića u Obilićevu, koja je pravila brojne probleme učesnicima u saobraćaju, trebalo bi uskoro da bude riješen, nakon što je danas počelo rušenje stambenog objekta u ovoj ulici, zbog kojeg do sada nije bilo moguće spajanje saobraćajnica.

Već dugi niz godina, na sredini Ulice Braće Jugovića, kod ukrštanja sa Pionirskom ulicom, postoje ozbiljni problemi u odvijanju saobraćaja, i to zbog objekta koji je predstavljao svojevrsnu fizičku prepreku normalnom odvijanju saobraćaja.

"Nakon rušenja navedenog objekta, i izgradnje spoja saobraćajnice, širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine po 1,5 metara, biće omogućen normalan saobraćaj", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Nakon ovih građevinskih radova, za koje će biti izdvojeno 20.000 KM, doći će i do izmjene režima odvijanja saobraćaja u ovom dijelu Obilićeva.

Skupština grada je u junu ove godine donijela odluku o kupovini navedenog objekta, te njegovom rušenju i izgradnji spoja saobraćajnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije