Banja Luka

Počelo uklanjanje starog mosta u banjalučkom naselju Česma

Počelo uklanjanje starog mosta u banjalučkom naselju Česma
Foto: Ilustracija | Počelo uklanjanje starog mosta u banjalučkom naselju Česma

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, obišli su danas radove na uklanjanju starog mosta preko rijeke Vrbanja u naselju Česma.

"Radovi su počeli danas i nadamo se da će izvođač radova 'Kozaraputevi' da ih završi u roku od 100 dana koliko je predviđeno  ugovorom", istakao je načelnik Sandić i dodao da je vrijednost ugovora 58.000 KM.

On kaže da još uvijek nije poznato šta će biti sa starim mostom jer će tek kasnije da se uradi procjena koliko je konstrukcija oštećena.

"Sad je već vidljivo da će ograda mosta moći da se upotrjebi,  a za ostalo tek treba da se utvrdi koji je stepen oštećenja i da li može da se koristi", naglasio je on.

Sandić je ovom prilikom najavio da bi, na narednoj sjednici, Vlada RS trebalo da razmatra pitanje utvrđivanja opšteg interesa za rješavanje imovinskih odnosa u Ulici Petra Velikog, na potezu od novoizgrađenog mosta prema naselju Česma. Po rješavanju imovinskih odnosa počela bi gradnja puta u dužini oko 600 metara za šta je nadležno Ministarstvo poljoprivrede.

"Pokušaćemo da sporazumno riješimo imovinske odnose za što smo izdvojili sredstva u budžetu Grada. S druge strane, obezbjeđeno je 600.000 KM da se počne sa proširenjem puta kroz Česmu.  Ukoliko vremenske prilike dozvole nadam se da bi ove godine započeli i ovaj projekat", kazao je Sandić.

Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević je istakao kako je gradnjom novog mosta preko Vrbanje stanje mnogo bolje za stanovnike, a da bi izgradnja novog puta u Česmi prepordila ovo naselje.

-Nakon desetak i više godina priče o tome, napokon je došlo do pomaka i ta izgradnja Ulice Petra Velikog bi trebalo da krene. U Česmi, koja ima oko 6.000 stanovnika, sa glavnom saobraćajnicom koja je široka jedva nekeoliko metara imamo  mnogo problema, a njenom izgradnjom Česma bi se prepordila- rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije