Banja Luka

Drugi "Ćevap fest" okupio devet roštiljnica

Drugi "Ćevap fest" okupio devet roštiljnica
Foto: N.N. | Počeo drugi „Ćevap fest“ u Banjaluci

BANJALUKA - Drugi "Ćevap fest" posvećen promociji banjalučkog ćevapa, koji je otvoren danas na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS, okupio je devet roštiljnica, koje su građanima prodavale ćevape po popularnim cijenama.

Velika porcija košta četiri, a mala dvije marke, a ovaj put ćevapi i piće prodavaće se za "dinare", valutu kreiranu posebno za ovaj događaj.

Milan Grubor, šef Kabineta gradonačelnika, istakao je da se na ovom dvodnevnom događaju očekuje mnogo posjetilaca.

"Ubuduće će ovaj gastronomski festival biti održavan poslije Spasovdana", rekao je Grubor.

Meteorolog Nebojša Kuštrinović, zvanični promoter "Ćevap festa", kazao je da je ova manifestacija okupila mnogo brendova koji se bave proizvodnjom ćevapa i proizvođača tradicionalnih pića i salata.

"Ćevap polako grabi prema UNESCO-u, jer je i RS prihvatila činjenicu da je to gastro proizvod geografskog porijekla. Nadam se da ćemo zaštititi ćevap na pravi način, da nam se ne bi desilo ono što se desilo ajvaru kojeg su registrovali Slovenci, ojkaču Hrvati, šljivovicu Česi. Nadam se da će i naš banjalučki ćevap naći pravo mjesto na gastro slici UNESCO-a", rekao je Kuštrinović.

Organizatori 2. "Ćevap festa" su grad i Turistička organizacija grada. Ovaj festival podržali su brojni sponzori, a organizovan je u sklopu zadnje sedmice manifestacije "Proljeće u Banjaluci".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije