Banja Luka

Počeo jubilarni 10. Movember u Banjaluci: "Brke" pomažu liječenje mladića iz Šipova (VIDEO)

Počeo jubilarni 10. Movember u Banjaluci: "Brke" pomažu liječenje mladića iz Šipova (VIDEO)
Foto: Ustupljena fotografija | Počeo jubilarni 10. Movember u Banjaluci: "Brke" pomažu liječenje mladiča iz Šipova

BANJALUKA - Kolektivnim brijanjem i sređivanjem brada započeo je jubilarni 10. Movember u gradu na Vrbasu kojim banjalučke "Brke" na simboličan način ukazuju na važnost zdravlja muškaraca.

Movember je svjetski pokret koji se obilježava svakog novembra, s ciljem ukazivanja na zaštitu i zdravlje muškaraca. Fokus ove akcije je na zdravstvenim problemima koji pogađaju muškarce, kao što su rak prostate i rak testisa.

Kao i u protekloj deceniji, Movember u organizaciji udruženja građana "Superbrke" iz Banjaluke akcenat osim na edukativni stavlja i na humanitarni aspekt ove društvene akcije, a osim na nekoliko lokacija u Banjaluci, donacije će se direktno i putem aukcija prikupljati u još dva grada u BiH, Prnjavoru i Kozarskoj Dubici, i to za Milana Mitrića iz Šipova, pacijenta Klinike za onkologiju UKC RS Banjaluka, koji je rođen 1994. godine.

Upravo ove godine u Banjaluci se navršava decenija otkako se 1. novembar obilježava kolektivnim brijanjem muškaraca, odnosno puštanjem/ostavljanjem brkova.

Edukativni aspekt Movembera ove godine će činiti veliki dio planiranih aktivnosti pa se tako očekuje nastavak dugogodišnje saradnje sa organizacijom SaMSIC Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, okrugli sto sa eminentnim stručnjacima i kompetentnim sagovornicima.

Nakon kolektivnog brijanja krajem mjeseca slijedi fotografisanje kandidata za prestižnu nagradu "Najbrke" koja će biti dodijeljena na završnoj aukciji, uz ocjene žirija kojeg će, kao i do sada, činiti ličnosti iz javnog života BiH i regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije