Banja Luka

Počeo projekat "Banjaluka jednakih mogućnosti"

Počeo projekat  "Banjaluka jednakih mogućnosti"
Foto: Facebook/Puna inkluzija | Počeo projekat "Banjaluka jednakih mogućnosti"

Udruženje porodica i prijatelja osoba sa invaliditetom "Puna inkluzija" počelo je realizaciju projekta "Banjaluka jednakih mogućnosti" radi podizanja svijesti i obezbjeđenja neophodnih uslova za samostalan život ovih pojedinaca.

U okviru ovog projekta održana je prezentacija "Podrška samostalnom životu osoba sa invaliditetom", na kojoj je bilo riječi o problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom i njihove porodice svakodnevno suočavaju.

Svjetlana Vukajlović, predsjednica Udruženja "Puna inkluzija", za "Nezavisne" je rekla da se ovim projektom želi podići svijest o sposobnostima i doprinosu osoba sa invaliditetom, a sve u cilju shvatanja inkluzivnog okruženja.

"Mi ne želimo da ljudi posmatraju ove osobe kroz prizmu njihovog invaliditeta, nego kao pojedince koji doprinose društvu jednako kao i svi ostali", rekla je Vukajlovićeva.

Prema njenim riječima, cilj projekta će se ostvariti i kroz brojne aktivnosti, među kojima je i radionica kreativnog pisanja, koja će biti otvorena za sve zainteresovane bez obzira na invaliditet.

"Neophodno je da osobe sa invaliditetom imaju mogućnost da svoje sposobnosti pokažu ravnopravno sa svim ostalim članovima društva, a ovom prilikom će to biti ostvareno kroz pisanu riječ", rekla je Vukajlovićeva.

Prema njenim riječima, ovogodišnju radionicu vodi Dušica Lipovac, profesorka srpskog jezika i književnosti, koja je i dugogodišnja aktivistkinja u pokretu osoba sa invaliditetom.

Ove aktivnosti se realizuju uz podršku grada u okviru afirmacije projekata u oblasti obezbjeđivanja uslova u zajednici za samostalan život osoba sa invaliditetom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije