Banja Luka

Pratite nas na Google news

Početna cijena za stari Zeleni most 29.000 KM

Početna cijena za stari Zeleni most 29.000 KM
Foto: NN Arhiva | Početna cijena za stari Zeleni most 29.000 KM
Anja Matarugić

BANJALUKA - Najveće interesovanje odbornika juče na sjednici Skupštine grada, od 26. tačaka dnevnog reda, privukli su izvještaj o radu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za 2018/2019. godinu, te informacija o bezbjednosti saobraćaja u gradu za prošlu godinu.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kazala je da su zadovoljni urađenim u protekle dvije godine, te da trenutno na upis u vrtić čeka oko 2.000 djece.

Dodaje da roditelji koji žele da njihova djeca pohađaju program pred polazak u školu od marta do maja naredne godine treba da dostave prijavu do 25. oktobra.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, kazao je da smatra da ovaj centar treba da dostavi informacije u kojim mjesnim zajednicama postoji potreba za izgradnjom novih objekata.

"Moj prijedlog je da roditelji prilikom podnošenja zahtjeva napišu iz koje mjesne zajednice dijete dolazi, da bismo znali u kojim mjesnim zajednicama nedostaju vrtići", rekao je Talić.

Dodaje da su odbornici, kada je riječ o sigurnosti u saobraćaju, kazali da treba više raditi na preventivi, posebno kada su u pitanju saobraćajnice kraj škola.

"Takođe, usvojen je prijedlog da se stara konstrukcija Zelenog mosta da na prodaju. Čim odluka stupi na snagu raspisaćemo javni poziv, konstrukcija će ići na licitaciju, a početna cijena je 29.000 KM", kazao je Talić.

Skupština grada je juče dobila i novu odbornicu Ljilju Petrović-Zečić, direktoricu Narodne i univerzitetske biblioteke RS, koja je nakon usvajanja dnevnog reda položila zakletvu na mjesto odbornice, dužnost koju je dosad obavljala Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije