Banja Luka

Početna cijena za stari Zeleni most 29.000 KM

Početna cijena za stari Zeleni most 29.000 KM
Foto: NN Arhiva | Početna cijena za stari Zeleni most 29.000 KM

BANJALUKA - Najveće interesovanje odbornika juče na sjednici Skupštine grada, od 26. tačaka dnevnog reda, privukli su izvještaj o radu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za 2018/2019. godinu, te informacija o bezbjednosti saobraćaja u gradu za prošlu godinu.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kazala je da su zadovoljni urađenim u protekle dvije godine, te da trenutno na upis u vrtić čeka oko 2.000 djece.

Dodaje da roditelji koji žele da njihova djeca pohađaju program pred polazak u školu od marta do maja naredne godine treba da dostave prijavu do 25. oktobra.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, kazao je da smatra da ovaj centar treba da dostavi informacije u kojim mjesnim zajednicama postoji potreba za izgradnjom novih objekata.

"Moj prijedlog je da roditelji prilikom podnošenja zahtjeva napišu iz koje mjesne zajednice dijete dolazi, da bismo znali u kojim mjesnim zajednicama nedostaju vrtići", rekao je Talić.

Dodaje da su odbornici, kada je riječ o sigurnosti u saobraćaju, kazali da treba više raditi na preventivi, posebno kada su u pitanju saobraćajnice kraj škola.

"Takođe, usvojen je prijedlog da se stara konstrukcija Zelenog mosta da na prodaju. Čim odluka stupi na snagu raspisaćemo javni poziv, konstrukcija će ići na licitaciju, a početna cijena je 29.000 KM", kazao je Talić.

Skupština grada je juče dobila i novu odbornicu Ljilju Petrović-Zečić, direktoricu Narodne i univerzitetske biblioteke RS, koja je nakon usvajanja dnevnog reda položila zakletvu na mjesto odbornice, dužnost koju je dosad obavljala Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije