Banja Luka

Počinje gradnja novog Zelenog mosta

Počinje gradnja novog Zelenog mosta
Foto: N.N. | Počinje gradnja novog Zelenog mosta

BANJALUKA - Ugovor o izgradnji novog mosta preko rijeke Vrbas na mjestu starog Zelenog mosta, potpisali su danas gradonačelnik Igor Radojičić i Radenko Crnogorac, direktor preduzeća "Prijedorputevi".

Radojičić je podsjetio da je prošle godine utvrđeno da Zeleni most više nije za upotrebu i da više nije siguran.

"Za nekoliko mjeseci smo izvršili pripremu svih radnji, riješili imovinsko-pravne odnose, izradili projekat, obezbijedili sredstva i proveli tender. Ovo će biti moderniji most sa dvije trake, dužine 80 i širine 40 metara, sa pješačkom i biciklističkom stazom, rasvjetom i vidikovcem", rekao je Radojičić.

Radojičić je građane pozvao na strpljenje do kraja ove godine kada će preko novog mosta dobiti poveznicu istočnog i zapadnog tranzita, a saobraćaj će biti znatno olakšan između dvije strane Vrbasa odnosno dvije strane grada.

Crnogorac je kazao da je vrijednost izgradnje novog mosta oko 2,2 miliona KM, a rok za izvođenje radova je pet mjeseci.

"Nadam se da nećemo imati poteškoća u radu koje bi eventualno poremetile rokove. Izgradnja mosta biće specifična, radi se o armirano-betonskoj konstrukciji, nosači su veoma teški i to će biti najveći izazov tokom izvođenja radova. Mi već danas krećemo u prvu fazu radova, a to je uklanjanje postojećeg Zelenog mosta. Pored mosta planirana je i izgradnja pristupnih saobraćajnica", pojasnio je Crnogorac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije