Banja Luka

Počinje humanitarna akcija "Movember"

Počinje humanitarna akcija "Movember"
Počinje humanitarna akcija "Movember"

BANJALUKA - Brijanjem i skraćivanjem brkova i brade sutra.1.novembra s početkom od 20 časova, u banjalučkom kafeu "Pause" ozvaničiće se početak ovogodišnjeg "Movembera".

Četvrti "Movember", kao i prethodnih godina, način je da se probudi svijest o bolesti raka prostate i testisa, ali i da se napravi humanitarna akcija i skupi novac za pomoć oboljelima.

Pored cilja o podizanju svijesti o zdravlju muškaraca, kao i prošle godine kada je sakupljeno 4.750 KM, ove godine neformalno udruženje građana "Superbrke" će tokom cijelog mjeseca prikupljati novčana sredstva u takozvani brkin fond, i tako pomoći Vjekoslavu Ceroviću iz Doboja i Miroslavu Todoroviću iz Banjaluke koji se bore s ovom bolešću. Ova dva mlada momka su u teškoj finansijskoj situaciji i sav iznos koji bude prikupljen u "brkin fond" će biti proslijeđen njima.

Doktorka Radmila Rašeta iz Udruženja onkologa RS, koje se priključilo ovogodišnjoj akciji, rekla je da se ova bolest najčešće javlja kod muškaraca koji imaju između 20 i 40 godina, i ako se na vrijeme uoči uz adekvatnu terapiju izlječivost je veoma visoka.

Akciju je podržala Humanitarna organizacija "Budimo ljudi", koja će pomoći sa logistikom tako što su otvoreni žiro računi na koje se može uplatiti novac.

"Mi ćemo kao i prošle godine pomoći tako što ćemo ispred naše organizacije donirati 500 KM, dok će naši žiro računi biti na raspolaganju za uplate iz BiH i inostranstva", rekao je predsjednik HO "Budimo ljudi" Igor Kremenović.

Svi koji žele da pomognu Vjekoslavu i Miroslavu moći će da kupe i majice sa karakterističnim logom ovogodišnjeg "Movembera" po cijeni od 20 KM i sav iznos od prodaje majica ići će u "brkin fond". Majice se mogu kupiti u kafeu "Pause" ili poručiti putem Instagram profila "mojamaja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije