Banja Luka

Počinje izgradnja vodovoda za više dijelove banjalučkog naselja Česma

Počinje izgradnja vodovoda za više dijelove banjalučkog naselja Česma
Foto: N.N. | Počinje izgradnja vodovoda za više dijelove banjalučkog naselja Česma

BANJALUKA - Rješavanje višedecenijskog problema nedostatka vode u višim dijelovima banjalučkog naselja Česma, u kojima je posljednjih godina intenzivno naseljavanje novog stanovništva, započeće krajem ovog mjeseca nakon što je izabran izvođač radova, saopšteno je iz Gradske uprave

Riječ je o prvoj fazi ovog projekta vrijednog 534.700 KM, koji bi na kraju trebalo da dovede do toga da svi dijelovi Česme imaju normalno vodosnabdijevanje.

Prema podacima gradskog Odsjeka za javne nabavke, izgradnja prve faze ovog projekta biće povjerena preduzeću "Niskogradnja" iz Laktaša.

Iz Gradske uprave navode da je za početak rješavanja problema vodosnabdijevanja stanovnika Česme planirana izgradnja sistema koji bi snabdijevao potrošače do 400 metara nadmorske visine.

"Prva faza u izradi ovog sistema je izgradnja rezervoara kapaciteta 500 kubnih metara u četvrtoj visinskoj zoni", navode iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

U narednoj fazi, odnosno tokom naredne godine, nakon izgradnje elemenata primarne slijedi izgradnja sekundarne mreže vodosnadbijevanja i rješavanje problema za korisnike mreže u trećoj i četvrtoj visinskoj zoni, navodi se u saopštenju.

U naselju Česma je omogućeno vodosnabdijevanje potrošača koji pripadaju prvoj i drugoj zoni vodosnabdijevanja, ali ne i viših dijelova, odnosno treće i četvrte zone, zbog čega je Gradska uprava intenzivirala aktivnosti na rješavanju ovog problema, koji mještane ovih dijelova naselja muči godinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije