Banja Luka

Počinje novi ciklus škole za trudnice

Počinje novi ciklus škole za trudnice
Foto: ilustracija | Počinje novi ciklus škole za trudnice

Novi ciklus škole za trudnice i roditeljstvo počinje od subote, 30. septembra, potvrdili su iz Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja u Banjaluci.

"Novih 25 budućih majki sa područja našega grada kreće u školu za trudnice i roditeljstvo", kazali su oni, te dodali da školu čine tri cjeline, a to su škola za trudnice, psihofizička priprema za porođaj i zdravo roditeljstvo.

"Obuku naših trudnica vrši multidisciplinarni tim koji čine doktori i medicinske sestre iz oblasti ginekologije, pedijatrije, stomatologije, fizijatrije i Centra za zaštitu mentalnog zdravlja", navode iz Doma zdravlja.

Dodaju kako polaznice škole potpuno besplatno imaju priliku da dobiju potrebne informacije o trudnoći, postporođajnom periodu i njezi djeteta.

"U toku su  prijave za naredni ciklus obuke u školi za trudnice i roditeljstvo, a buduće majke se mogu prijaviti putem zvanične internet stranice JZU Doma zdravlja Banjaluka ili putem telefona na broj 051/247-323", istakli su oni.

Dodaju da se u školu za trudnice i roditeljstvo u prethodna četiri ciklusa prijavilo više od 80 trudnica, od kojih neke sa svojom bebom već primjenjuju stečena iskustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije